Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотерер ще кара за Катерам на Спа

Лотерер ще кара за Катерам на Спа

31
0
Андре Лотерер,Беноа Трелюе,Марсел Фаслер

След изненадващото наемане на Макс Верстапен от екипа на Торо Росо за 2015 г. последва и друга изненада. Този път в отбора на Катерам, от където обявиха, че ще използват за състезанието в Белгия трикратния победител от 24-те часа на Льо Ман, Андре Лотерер. Германецът ще замести Камуи Кобаяши.

За момента е планирано само едно участие на Лотерер, който е смятан от мнозина за изключителен пилот на мокро. Експериментът на новия тим шеф Кристиян Алберс е свързан с идеята, че отборът на всяка цена трябва да се класира преди Маруся в надпреварата при конструкторите. Опитният пилот трябва да помогне и за изпитанията на сериозно обновения пакет. Очаква се на Спа от Катерам да използват нов нос, с който да намалят разликата до отборите в средата на класирането.

Заедно с Лотерер на Спа ще бъде представен и нов спонсор. Производителят на енергийни напитки ще бъде представен на зелените болиди.

Лотерер е получил разрешение от Ауди за участието си на Спа, защото иначе трябваше да участва в състезанието на японската писта Мотеги. Той е посетил вече фабриката в Лийфилд за напасване на седалката и изпитания на симулатор.

Германецът има опит във Формула 1, след като през 2000-2002 г. бе тест пилот на екипа на Ягуар. Договорът му обаче не бе подновен след 2002 г. и той се съсредоточи върху представянето си в състезания за издръжливост. Интересното е, че Лотерер е предпочетен пред Робин Фрийнс, който е смятан за изключителен талант. Друг интерес щрих: мениджърът Вернер Хайнц, станал известен покрай партньорството си с Франк Биела, Бернд Шнайдер, Ник Хайдфелд, Жак Вилньов и Нико Розберг, е бивш мениджър на Фрийнс и настоящ на Лотерер.