Начало Рали Льоб: Нещата вървят добре за нас, но надпреварата далеч не е приключила

Льоб: Нещата вървят добре за нас, но надпреварата далеч не е приключила

53
0

Себастиен Льоб оглави генералното класиране в рали Дакар след осмия етап на надпреварата и ще остане начело поне до утрешната отсечка, след като деветата поред бе отменена.

Авансът на деветкратния рали шампион е малко над минута и половина и той не си позволява отпускане и разсейване в нито един момент.

„Наложи се да работим по колата си след спиране в Юуни”, разказа Льоб. „Помагах на Даниел (Елена, навигаторът му – б.р.) докъм 11 вечерта преди да си легнем.”

„Първата част от осмата отсечка премина добре за нас. Автомобилът работеше перфектно. Условията обаче далеч не бяха идеални. Попадахме на участъци с локви, някои от които дълги до 600 метра. Стефан [Петерхансел] бе малко по-бърз от нас в началото на офроуд секцията, но ние си върнахме предимството, когато маршрутът ни върна към по-конвенционален терен.”

„Дадохме всичко от себе си, за да отворим разлика, но спукахме гума. В един брод стъпихме върху камък, който не се виждаше, като това се случи на около 80 км от финала на отсечката. Все пак бяхме най-бързи в дистанцията и си върнахме първата позиция в генералното класиране.”

„В четвъртък ще сме първи на пътя, а чухме, че навигацията ще е толкова трудна, ако не и повече, колкото досега. Все още сме в битката и това е важното, въпреки че Стефан не е много назад. Той върви добре, така че ще трябва да продължим да натискаме без да допускаме никакви грешки. Даниел се справя чудесно с бележките, дори на офроуд секциите. Нещата вървят добре за нас, но надпреварата далеч не е приключила…”