Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ланс Строл: И на Плейстейшън, и наяве не мога да взема все...

Ланс Строл: И на Плейстейшън, и наяве не мога да взема все едни и същи два завоя

57
0
Карлос Сайнц младши

Ланс Строл претърпя единствения по-сериозен инцидент по време на свободните тренировки в четвъртък за Гран при на Монако.

Канадският пилот на Уилямс се разби следобед при казиното. Втората сесия бе спряна за няколко минути, докато маршалите вдигнат колата му и разчистят разпилелите се отломки.

„Пистата е страхотна и бях наистина доволен от колата, но накрая се случи катастрофата”, коментира 18-годишният пилот. „Бях се концентрирал върху това да открия границата (в управлението) и изтървах задната част. Типична грешка за улично трасе. Доста бързо научих конфигурацията и дотогава денят ми вървеше чудесно.”

„Хубавото е, че гумите изглежда държат много и сме в състояние да правим много поредни обиколки на пълна газ. Все пак в третата тренировка ще се постарая да постигна ритъм, въпреки че имам доста ясна представа къде бърках. Мисля, че трябва да подобря преминаването си през осми и последния завой. Това определено ме дразни, тъй като всеки път, когато играя на Плейстейшън, пак на тези два завоя допускам грешки. Оказа се, че същото се случва и наяве, при това пак там!”

Техническият шеф на Уилямс Пади Лоу сподели, че отборът е изпълнил програмата си за първия ден тренировки в Монако.

„Планирахме добре излизанията и на двамата си пилоти, така че не попадаха в твърде лош трафик”, продължи Лоу. „Фелипе [Маса] проведе редица тестове по време на двете сесии и събрахме достатъчно информация. Ланс за първи път кара в Монако и свърши чудесна работа, като постепенно трупаше увереност и подобряваше времената си. До средата на втората тренировка вече вървеше почти с темпото на Фелипе. За съжаление към края на своята програма той спря твърде късно за Масне и изтърва задната част на колата си. Въпреки грешката му сме доволни от постигнатото от него.”

„Като цяло базата ни не е твърде лоша, но има някои неща, които трябва да разберем по-добре, тъй като битката на пистата ще е много сериозна.”