Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лагерът на Верстапен не желае Сайнц за титуляр в Ред Бул

Лагерът на Верстапен не желае Сайнц за титуляр в Ред Бул

83
0
Макс Верстапен и Карлос Сайнц
Макс Верстапен и Карлос Сайнц, снимка: Торо Росо

Лагерът на Макс Верстапен не желае Карлос Сайнц за титуляр в Ред Бул, твърди испанският вестник Марка. Холандският пилот има договор с тима от Милтън Кийнс до края на 2020 г. Вторият кокпит обаче се освободи внезапно, след като бе обявено, че Даниел Рикиардо напуска в края на 2018-а, за да се присъедини към Рено.

Сайнц, който е под наем в Рено, е най-логичният избор за заместник на австралийския пилот. Това заяви и шефът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер по-рано тази година. При новината за напускането на Рикиардо обаче, той заяви, че отборът „ще разгледа многобройните си опции преди да решим кой ще е съотборник на Макс Верстапен през 2019 г.”

Верстапен и Сайнц бяха съотборници в тима на Торо Росо и отношенията им се изостриха сериозно преди Макс да бъде прехвърлен в Ред Бул през май 2016 г. Тогава съветникът на тима от Милтън Кийнс Хелмут Марко дори спомена обострянето на ситуацията сред причините за прехвърлянето на холандския пилот. Самият Верстапен не криеше, че се разбира по-добре с Рикиардо, отколкото със Сайнц.

Въпросът е доколко мнението на холандския състезател и хората около него може да повлияе върху решението на Ред Бул.

За Сайнц се смята, че е много вероятно да отиде в Макларън, като за трансфера щял да съдейства и Фернандо Алонсо. Главният изпълнителен директор на тима от Уокинг Зак Браун се изказа много ласкаво за Карлос.

„Според нас Карлос е отличен пилот. Ако беше свободен и имахме място, със сигурност щеше да е в списъка ни”, заяви Браун.

Ситуацията в Макларън обаче зависи от решението на Фернандо Алонсо. Според последните информации Майкъл Андрети иска да знае какво ще прави двукратният световен шампион догодина до средата на август, за да подреди и собствените си планове в Индикар. Браун не даде никаква яснота по ситуацията, отбелязвайки, че договорите на Алонсо и Щофел Вандоорн по принцип са дългосрочни, но с редица специални клаузи в тях.

„Ще вземем решение за пилотите си, когато сме готови. Предполагам, че ще е някъде след лятната почивка. Все още разглеждаме и анализираме кой ще е най-добрият вариант за Макларън”, допълни той.