Начало Други Lamborghini Blancpain Super Trofeo Европа стартира с рекорден брой участници

Lamborghini Blancpain Super Trofeo Европа стартира с рекорден брой участници

75
0

Този уикенд на пистата Монца ще се състои първото състезание от сериите Lamborghini Blancpain Super Trofeo Европа. 47 Lamboghini Hurican LP 620-2 ще участват в надпреварата, което е рекорд за шампионата. Стартовете в едномарковото първенство ще са шест, като в тях 22 отбора и 70 пилота ще се борят за престижната Blancpain GT Series Endurance купа.

В календара са включени кръгове на Силвърстоун, Пол Рикар, Спа-Франкоршамп (24 часа) и Нюрбургринг, като последното състезание е във Валенсия.

„Откриваме сезон 2016 на Lamborghini Blancpain Super Trofeo с голям брой участници, което показва нарастваща тенденция по отношение на интереса към нашите спортни програми. Тъй като броят на автомобилите се е увеличил, ние също сме подобрили организационната структура, която да подкрепя отборите на нашите клиенти, като предоставяме услуга, отговаряща на стандартите на Lamborghini”, коментира ръководителят на Lamborghini Motorsport Джорджо Сана.

2016 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Европа ще се провежда по същия формат като през последните години: 2 състезания, всяко по 50 минути със задължителен питстоп и две 15-минутни квалификационни сесии за определяне на стартовата решетка.

Седем са дебютните отбори през новия сезон: Attempto Racing, Dörr Motorsport, FFF Racing Team, GDL Motorsport, GT3 Полша, MN и Ван дер Хорст Motorsport. Спечелилият титлата през 2009 г. Petri Corse се завръща и ще присъства на стартовата решетка с едно изключително име – бившият пилот от Формула 1 Никола Ларини.

Две дами също ще са на грида: белгийката Сара Бови прави своя дебют в Lamborghini Blancpain Super Trofeo Европа и ще се редува зад волана с Бен Герсековски, а португалката Карина Лима ще участва за трети път в серията в един тим с Андреа Палма.

Състезанието на Монца ще бъде излъчено на живо от Nuvolari TV (Италия) на 23 април в 15:10 и на 24 април в 13:05 Надпреварите могат да се следят на живо и в сайта на Lamborghini Squadra Corse: squadracorse.lamborghini.com/en/live.