Начало Автомобили Lamborghini обновява Gallardo

Lamborghini обновява Gallardo

42
0

Италианската компания Lamborghini, управлявана вече шест години от Audi, активно разширява моделната си гама. След като представи през пролетта в Женева открита версия на малкия си модел Gallardo, дойде време и за обновяване на стандартната версия на автомобила. Тя е на пазара само от две години, но това явно се налага, след като кръвният враг от Маранело извади новото си Ferrari F430 с 490 к.с. на неговия V8.

Модернизираното Gallardo ще носи индекса SV и вече се тества усилено на пистата в Нюрбургринг. Съдейки по шпионските снимки, версията SV ще има леки промени във външността, а разширените въздухозаборници отзад подсказват, че сегашният 5-литров V10 с 500 к.с. ще получи допълнителна мощност. Моделът ще има и леки промени в шасито и настройката на окачването. Премиерата на Gallardo SV най-вероятно ще се състои през есента във Франкфурт.

Обновеният автомобил трябва да спомогне за увеличаване на продажбите на компанията, които през миналата година достигнаха числото 1592. Независимо, че за последните две години обемът на реализираните автомобили Lamborghini нарасна четири пъти (424 през 2002 г), от компанията майка Audi изискват повишаване на продажбите. Приоритетни за компанията се явяват стабилизацията на марката и увеличаване на дилърската мрежа. Откакто Lamborghini премина под контрола на Audi през 1998 г., германският автомобилен производител е инвестирал в италианската компания около 350 млн. евро. Но независимо от това, приходите на Lamborghini са доста скромни – през миналата година оборотът достигна 243 млн. евро, а печалбата бе само 4,1 млн. Очакваните приходи на компанията за 2005 г. също не са високи.