Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ландо Норис ограбен след финала на Евро 2020

Ландо Норис ограбен след финала на Евро 2020

2510
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Ландо Норис е бил ограбен след финала на европейското първенство по футбол, потвърдиха от тима му Макларън. Пилотът присъства на мача на стадион Уембли. Националният отбор на Италия победи Англия и спечели титлата на Стария континент. Норис публикува своя снимка след края на срещата с текст: „Някак тъжен, но те обичам, Англия“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lando Norris (@landonorris)

От Макларън пуснаха кратко изявление, в което се казва, че потвърждават инцидент с Норис

„Инцидентът е станал след финала на Евро 2020 на Уембли, като при него му е бил взет часовникът, който е носел. За щастие Ландо е невредим, но разбираемо разтърсен. Отборът го подкрепя и сме убеден, че феновете ще се присъединят към нас, за да му пожелаят всичко най-добро по време на уикенда за Гран при на Великобритания. Тъй като нещата сега са поети от полицията, няма да има по-нататъшни коментари“, се казва още в изявлението.

Според пресата в страната Норис се доближил до своя автомобил Макларън, когато е бил нападнат. Часовникът, който е откраднат, е на стойност 40 000 британски паунда.

В таблоидите е цитиран анонимен свидетел, според когото пилотът е бил държан от един човек, докато друг му е свалил часовника.

„Ландо изглеждаше доста стресиран. Сигурността беше кошмарна през цялата вечер“, допълва свидетелят.

Полицията извърши десетки арести в неделя около стадион Уембли в Лондон – според различни информации между 45 и 53. Беше съобщено за опити за влизане на хора без билети и сблъсъци около спортното съоръжение. Властите признаха, че са останали изненадани от щурма на фенове без необходимите пропуски.

Междувременно от Макларън разясниха как ще процедират, ако Норис стигне до забрана за участие в едно състезание

Шефът на тима Андреас Зайдл призна, че има риск това да се случи, защото британецът е близо до достигане на максималния брой наказателни точки (12).

В момента Норис има 10 наказателни точки. Инцидентът със Серхио Перес от Гран при на Австрия добави два пункта. В случай, че пилотът на Макларън получи забрана, Зайдл каза, че отборът вече има решение на проблема.

„Имаме споразумение с Мерцедес относно резервните пилоти“, обясни той.

Смята се, че Зайдл говори за Щофел Вандоорн. Друг вариант е Нико Хюлкенберг. Така или иначе шефът на Макларън е на мнение, че F1 трябва да преразгледа точковата си система за наказания.