Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зайдл: Ключът за успеха на Макларън е духът в отбора

Зайдл: Ключът за успеха на Макларън е духът в отбора

1390
0

Ключът за успеха на Макларън досега през сезон 2021 във Формула 1 е духът в отбора и екипната работа, заяви шефът на тима Андреас Зайдл. Немският инженер, който заема този пост от май 2019 г., сподели пред motorsport-total.com, че има ясна визия как отборът да се върне на върха в F1.

„Успехът във Формула 1 не се дължи на един човек, а е огромно отборно усилие. Ключът към настоящите постижения е духът в отбора. Имам екип от много талантливи и отдадени хора. Ръководството също е страхотно.“

„Имаме ясна визия как искаме да върнем Макларън на върха във Формула 1. С подкрепата на Зак [Браун] и дадената ми свобода успявам да използвам уменията си, за да оформя отбора така, че да работи добре“, обясни Зайдл.

Главният изпълнителен директор на Макларън Рейсинг Зак Браун обясни наскоро, че философията му е да наема хора, които да вършат работа без той да им се бърка. Освен това не скри колко е впечатлен от Зайдл.

„Андреас е фокусиран върху това да изгради правилна отборна култура и да убеди хората във възможностите им. Той знае точно какво иска, поставя ясни цели на отделните хора в екипа си. Дава им нужните средства да го свършат, както постъпвам и аз с него. Позволява им да взимат решения и се намесва единствено, когато сметне, че има належаща нужда от това“, разясни Браун.

От двамата пилоти на Макларън Ландо Норис се чувства по-уверен в себе си от Даниел Рикиардо. Британецът призна, че това не му се случва често

„Чувствам се уверен в себе си, което е рядкост. Убеден съм, че просто знам как да карам кола, с която може да натиснеш в определени области. През повечето време е очевидно върху какво трябва да се работи. Когато напаснеш няколко простички неща, ситуацията постепенно се оформя. Тогава идва увереността и представянето от самия болид“, обясни Норис.

„Все още искаме да се борим с Ред Бул и Мерцедес, но те все още са далеч пред нас. Сега сме достатъчно уверени, но не прекалено. Намираме се в добра позиция и просто ще продължим да си вършим работата. През първите няколко години във Формула 1 никога не искаш да си мислиш, че не си уверен в себе си. Не желаеш да си го признаеш, когато си по-млад и неопитен. То е и трудно… Но разликата, когато всъщност придобиеш това усещане, е голяма. Вече знам как да направя добър тур, силен уикенд, такива неща.“

През миналия уикенд в Азербайджан Норис бе наказан с преместване три места назад на грида и 3 наказателни точки в суперлиценза му заради неспазване на процедура при показване на червен флаг. Той бе крайно недоволен от санкцията и заяви, че стюардите би трябвало да преценяват конкретните обстоятелства по-внимателно. Рейс директорът Майкъл Маси не се съгласи с тази критика.

„Първо, от картинга през всички шампионати до Формула 1 показването на червен флаг има много ясно значение. И то е да се намали и веднага да се влезе в питлейна. Така че дори при шестгодишен в първата си картинг надпревара няма колебание. Същото е посланието във всички пистови категории, чак до Формула 1. Що се отнася до наказанието и точките, то стюардите могат да налагат каквото сметнат за подходящо за съответния инцидент. Имат насоки, но в конкретния случай не са наложили предписаната санкция, която е дори по-строга (5 места назад на грида – б.р.). Относно наказателните точки обаче сметнаха, че са уместни с оглед на факта, че става дума за нарушение при червен флаг“, обясни Маси.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)