Начало Избрани Ландо Норис се мести да живее в Монако

Ландо Норис се мести да живее в Монако

1436
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис разкри, че ще се премести от Великобритания в Монако тази зима. Пилотът на Макларън смята времето за подходящо от финансова и кариерна гледна точка.

Младият британец дълго време се съпротивляваше да се присъедини към други пилоти от F1 в данъчния рай в Княжеството. Въпреки очевидните парични облаги от това, Ландо се бе ангажирал да живее близо до фабриката на Макларън в Уокинг.

След като се утвърди по-добре в състезанията и подписа нов дългосрочен договор с Макларън по-рано тази година, Норис смята, че сега е идеалната възможност за промяна.

„Това е нещо, което очевидно много пилоти се стремят да правят и особено с това колко са състезанията. Виждали сме при други състезатели колко бързо нещата могат да тръгнат надолу и така нататък. Трябва да се грижа за бъдещето си“, заяви Норис.

Монако е дом на редица пилоти от F1, сред които Люис Хамилтън, Валтери Ботас, Шарл Льоклер, Макс Верстапен и Даниел Рикиардо. Ландо казва, че докато по-рано в кариерата му е било важно да остане в Обединеното кралство, за да е близо до Макларън, сега подобна близост вече не е от особено значение. Тъй като стига до края на третия си сезон в спорта, той смята, че вече може да работи отдалечено.

„Има още много какво да спечеля в моята кариера. Мога да влизам и излизам от фабриката когато пожелая. Винаги когато имах лош уикенд, отивах в симулатора, за да пробвам нещата и да говоря с моите инженери. Все още обичам Англия. Това все още е любимото ми място. Семейството и приятелите ми са там. Много пъти съм казвал, че за мен забавлението и удоволствието, както и удоволствието от това, което правя, имат приоритет пред вземането на тези решения. Така че не е никак лесно решение. И не е нещо, за което мисля от много години“.

„Чувствам се на удобно място в момента, за да взема това решение и да се преместя там. Все още мога да се виждам с приятелите ми, а семейството ми ще дойде. Толкова много неща ще останат същите. Просто съм базиран на друго място. Може би няма да мога да играя толкова често голф, което може би е най-големият недостатък. Но има няколко места наблизо, където мога да поиграя и така нататък“.

Въпреки че Норис не крие финансовите причини за това преместване, е наясно за критиките към този ход

„Разбира се ще има и някои критики. Някои хора правят много неща в живота си за пари. Това е просто още едно“.

Въпреки това той заяви, че ще продължава да със своите фенове в онлайн пространството.

„Все още мога да стриймвам в Twitch и други платформи. Взаимодействието с феновете ми няма да се промени. Всичко което правя в ежедневния живот ще бъде абсолютно същото. Прекараните ми дни в Макларън вероятно ще са повече, заради новите технически правила“, завърши Ландо Норис.