Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ландо Норис ще е резервен пилот на Макларън през 2018 г.

Ландо Норис ще е резервен пилот на Макларън през 2018 г.

258
0
Ландо Норис

Екипът на Макларън обяви, че Ландо Норис ще бъде официален резервен състезател и тестпилот на тима през 2018 г. 17-годишният пилот е член на програмата за млади пилоти на Макларън от началото на тази година.

През миналия август той впечатли много с теста си за екипа от Уокинг на Хунгароринг, където кара за първи път болид от F1. След това през октомври спечели европейската Формула 3 още в първия си сезон.

Освен ролята си на изпитател за Макларън, през следващия сезон той ще кара и в едноместен шампионат, като в момента проучва възможностите кой може да бъде той.

Норис ще пътува с отбора за повечето състезания от календара, като ще работи с титулярните пилоти Алонсо и Вандоорн. Освен това той ще вземе участие в тестовата програма на Макларън за 2018 г., като ще има активна роля както на пистата, така и в симулатора.

„Последните 12 месеца се превърнаха в невероятно приключение за мен, каза Норис. – Сега нямам търпение да помогна на тима, започвайки с тестовете на Пирели на Интерлагос следващата седмица. Ще работя по-здраво от всякога, за да се уча и да се развивам.

Имам двама отлични учители в лицето на Фернандо и Щофел, като ще дам най-доброто от себе си да помогна в усилията на тима да се върне в челото. Надявам се скоро да мога да съобщя и къде ще се състезавам догодина.“