Начало Избрани Ланс Строл вярва в проекта на Астън Мартин

Ланс Строл вярва в проекта на Астън Мартин

1049
0
Ланс Строл
Ланс Строл, снимка Астън Мартин

Ланс Строл вярва в успеха на Астън Мартин. Според него най-добрите му шансове за триумф в спорта са с британския екип. Причината за това е амбицията на тима да достигне върха във F1. 

Строл започна кариерата си във Формула 1 през 2017 с екипа на Уилямс. Канадецът е бивш шампион в Европейската Формула 3. Всичко това бе постигнато благодарение на финансовата подкрепа на неговия баща Лорънс Строл. Канадският милиардер от еврейски произход закупи тима на Форс Индия през 2018 и го преименува на Рейсинг Пойнт. Така той осигури бъдещето на своя син в F1. След това през 2020 закупи акции в Астън Мартин и преструктурира екипа от Силвърстоун.

Въпреки това Ланс Строл се представя добре. Първият му подиум дойде в състезанието в Азербайджан през 2017. След прекарани два сезона в тима от Гроув той се прехвърли в отбора на неговия баща. През 2020 записа две качвания на подиума. Миналата година 23-годишният канадец имаше трудности с колата на Астън Мартин. Най-доброто му класиране бе шесто място в Гран при на Катар.

Попитан дали би се изкушил от преминаване в по-голям отбор като Ред Бул или Ферари, Строл отговори:

„Не, аз вярвам в този проект“, каза той при представянето на новия болид AMR22.

„В момента се строи нова фабрика. Привличаме все повече нови хора, така че тук е страхотно.“

Ревизията на регулациите в F1 накара всички да гадаят за реда, по който ще бъдат подредени отборите през новия сезона. Ланс Строл сподели, че е все още рано да се правят прогнози за това къде ще се намира Астън Мартин спрямо своите съперници.

„Не съм наистина готов да си поставя някаква цел. Това е много относително“, обясни той.

„Например през 2020 имахме кола, която можеше да се бори за подиуми и понякога за победи. Борехме се за тези позиции много често. Редовно попадахме в топ 5, топ 3 и дори стигнахме до победа в края на сезона.“

„Миналата година се борехме за позиции в дъното на топ 10. Най-често завършвахме около 8-мо и 11-то място.“

„Мисля, че трябва да се фокусираме върху опитите си да извлечем максимума от колата. Фокусираме се върху това през всяка една година. Все още не знаем къде ще се намираме на стартовата решетка. Така че не мисля, че е разумно да задаваме очаквания къде трябва да се опитаме да завършим, преди дори да излезем на пистата.“

„Ще опитаме да бъдем обединени като отбор и да се съсредоточим върху всеки малък детайл, който можем да подобрим в новия болид. По време на тестовете ще научим много неща. Трябва да оптимизираме колата според тези нови правила, които все още не са напълно разгадани от нито един екип“, завърши Ланс Строл.