Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Латифи обяви партньорство с фондация за борба с кибертормоза

Латифи обяви партньорство с фондация за борба с кибертормоза

467
0
Николас Латифи
Николас Латифи, снимка Уилямс

Николас Латифи предприе поредни действия след получените обиди и смъртни заплахи в края на миналата година. Пилотът на Уилямс обяви партньорство с фондация за борба с кибертормоза след обидите, на които е бил подложен по време след края на Гран при на Абу Даби през 2021 г.

Канадецът обединява усилията си с фондацията Cybersmile. Това е организация с нестопанска цел, ангажирана с борбата срещу всички форми на кибертормоз и дигитална злоупотреба. След миналогодишната Гран при на Абу Даби, Латифи беше обект на нападки в социалните медии. Причината бе инцидент, който доведе до изкарването на късна кола за сигурност, която по невнимание изигра роля за изхода на шампионата.

Малко преди рестарта на надпреварата Верстапен се възползва от възможността да влезе в бокса за свежи меки гуми. В същото докато Хамилтън остана  на пистата с износени твърди гуми. В последната обиколка Верстапен изпревари Хамилтън, за да спечели както състезанието, така и титлата. 
Веднага след инцидента Латифи заяви, че „не е имал намерение“ да играе роля в битката за титлата. Няколко дни по-късно публикува изявление, в което подробно описва „омразата, обидите и смъртните заплахи„, които е получил от феновете на Хамилтън. Пилотът на Уилямс заяви, че е оставил случилото се в Абу Даби зад гърба си и вече гледа към началото на сезон 2022.

Латифи обединява усилия с Cybersmile за борба с онлайн злоупотребите

Наскоро Латифи се е отказал от намерението си да се придвижва с охрана. Въпреки това той е иска да допринесе по някакъв начин за борбата с онлайн злоупотребите и тормоза. Освен това желае да намери начин да превърне собствения си опит след Абу Даби в нещо положително.

В този смисъл Латифи реши да си партнира с неправителствената организация. Целта на това сътрудничество е да подкрепи ценната му работа и да помогне за предаването на посланията му на международните фенове на F1.

Едно от нещата, които ме поразиха най-силно през зимата, е същинската реалност. Много хора се сблъскват с кибертормоза и онлайн злоупотребата. Те нямат познания как да се справят със ситуацията и да си върнат контрола, каза Латифи.

За мен това е нещо, което трябва да се промени. Решен съм да направя каквото мога, за да помогна, особено по отношение на усилията за насърчаване на добротата, разнообразието и приобщаването.“

„Преди известно време разговарях с главния изпълнителен директор на фондацията Cybersmile Скот Фрийман. Разбрах, че неговият екипът знае как кибертормозът може да се прояви в множество сложни форми. През следващите седмици ще си партнирам с тях, за да разработим заедно нашия план за сътрудничество. Непременно ще ви информирам за всичко, което сме решили“, приключи Николас Латифи.