Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Латифи ще кара за Уилямс в първата тренировка в Канада

Латифи ще кара за Уилямс в първата тренировка в Канада

767
0
Никола Латифи
Никола Латифи, снимка: Уилямс

Никола Латифи ще кара единия болид на Уилямс по време на първата свободна тренировка в Гран при на Канада. Той е резервен пилот на тима, като кара болида FW42 по време на тестовете в Барселона на 14 и 15 май. Засега не е ясно дали той ще кара вместо Роберт Кубица или другия титуляр Джордж Ръсел.

През миналата година той кара също в първата тренировка в Монреал, но за екипа на Форс Индия, който сега се казва Рейсинг Пойнт. До края на сезона Латифи участва още в 4 свободни тренировки за тима, като последната беше в Гран при на Бразилия.

Относно двата дни тестове на Каталуня, Латифи коментира: „Вторият ден беше по-интересен от първия от моя гледна точка. Трябваше да изпробвам някои от по-меките типове гуми на Пирели. Използвах C3, C4 и С5, с които е по-забавно да се натиска.

Изпробвах и някои от новите ни елементи по колата. Интересно беше да видим как те се отразяват на болида. Аз трябваше да дам информация към тима. За жалост имахме проблем, който ни коства 1 или 2 излизания на пистата в края на сутрешната сесия във втория ден. Заради него загубихме и няколко часа в следобедната.“

Запитан дали той наистина ще замени Роберт Кубица като титуляр, каквито информации се появиха, Латифи отговори: „Целта ми е да вляза във Формула 1. Но моята програма за тази година е съсредоточена към Формула 2. Това е приоритетът ми.

Трябва да задържа сегашната си форма и да спечеля шампионата. Ако го направя, мисля, че ще съм в добра позиция да вляза във Формула 1 следващия сезон.“