Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мазепин с най-добро време във втория ден от тестовете в Барселона

Мазепин с най-добро време във втория ден от тестовете в Барселона

1904
0
Никита Мазепин
Никита Мазепин, снимка: Мерцедес

Никита Мазепин с Мерцедес записа най-добро време във втория ден от тестовете на тимовете от F1 на пистата Каталуня край Барселона. Руснакът записа 1:15.775 мин в следобедната сесия с най-меките гуми от типа С5. Това той направи половин час преди края на деня в серия от много бързи обиколки.

Постижението на Мазепин е с 0.264 сек по-слабо от това на титуляра на Сребърните стрели Валтери Ботас, постигнато в първия ден вчера. Втори днес остана Алекс Албон с Торо Росо, който в края на деня спря на завой 10. Албон изостана на 1.304 сек от Мазепин, като използва гумите C4.

Антонио Фуоко, който за първи път кара актуалния болид на Ферари SF90, завърши деня 3-и с постижение 1:17.284 мин. Той използва C4 от продуктите на Пирели в най-добрия си опит.

Зад него 4-и се нареди Шарл Льоклер с другия болид на Скудерията (1:17.349 мин). Той правеше тестове на Пирели и бе с немаркирани гуми и неговото постижение не фигурира в графиката долу.

В подреждането следват Кими Райконен с Алфа Ромео и Джак Аиткен с Рено. Най-бързият от сутрешната сесия Кевин Магнусен с Хаас не подобри времето си следобед и остана 7-и. Зад него е Ник Йелоли с Рейсинг Пойнт, който за първи път кара актуален болид от F1.