Начало Рали Латвала излезе пред Хирвонен в Австралия

Латвала излезе пред Хирвонен в Австралия

34
0
форд,Яри-Мати Латвала

Пилотите на Форд размениха местата си в днешния втори ден на рали Австралия като Яри-Мати Латвала излезе пред съотборника си Мико Хирвовен и има аванс от 22,6 сек. Трети на 1 минута е Петер Солберг със Ситроен.

Както снощи обясни шефът на Форд Матю Уилсън тимът е в позиция да използва отборна стратегия в състезанието, след като и двамата големи съперници от фирмения тим на Ситроен Себастиен Льоб и Ожие катастрофираха тежко във вчерашния ден върху калните от дъжда отсечки.

Днес бе сухо и прашно, като в сутрешни отсечки Латвала бе супер бърз и до обяд бе със 17,2 сек аванс пред Хирвонен, който пък трябваше да разчиства трасето пред него.

Утре местата ще са разменени и както самия Латвала призна, той ще предостави победата на съотборника си Хирвонен, който е само на 36 точки от лидера в първенството Льоб, докато Латвала изостава с цели 96 т.

Звездите на Ситроен продължиха участието си в състезанието въпреки огромното изоставане и Себастиен Ожие дори има шанс за точка, защото в края на деня днес е 11-ти, на малка разлико от 10-ия Евгени Новиков със Стобарт Форд. Льоб е 17-ти.