Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лауда: Канадците трябва да са луди да гледат повече Ф1

Лауда: Канадците трябва да са луди да гледат повече Ф1

30
0

Председателят на борда на директорите на Мерцедес Ники Лауда се изказа в типичния си откровен стил след Гран при на Канада, в която екипът му записа двойна победа. Хамилтън завърши първи, следван от Нико Розберг. Според него канадците трябва да са луди, за да гледат повече подобно скучно състезание.

Повод за думите му стана публикуваната информация след състезанието, че зрителите по-трибуните са били с 12% повече спрямо миналата година. Лауда също така заяви, че тимът му не е виновен за това, че доминира във Ф1 и лишава спорта от интрига.

„Ние с Тото Волф водим тима по най-добрия и професионален начин и печелим всяко състезание, коментира австриецът. – Аз съм тук за това. За останалото не знам. Не съм в част с политиката. Виж ги канадците, цели 12% повече са гледали това така наречен скучно състезание. Всички те са луди.”

На въпрос как ще коментира обаче намалените продажби на билети за домашната си Гран при на Австрия, и заяви: „Казах на австрийската телевизия: вие луди австрийци мислете като канадците  и елате всички на Шпилберг”.