Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лауда недоволен от телевизионното излъчване на Мерцедес

Лауда недоволен от телевизионното излъчване на Мерцедес

76
0

Шефът на борда на директорите на Мерцедес във Ф1 Ники Лауда заяви, че е недоволен от телевизионното излъчване на Гран при на Япония, в което според австриеца колите на „Сребърните стрели” са били давани много малко време. И наистина Хамилтън и Розберг рядко влизаха в кадър, като дори някои от спиранията в бокса не бяха излъчени пълно. Появиха се теории, че това е направено умишлено, но това едва ли е вярно.

Причината е по-скоро в липсата на събития около Люис и Нико след първата обиколка от състезанието. След битката им за лидерството в първия завой ще се запомни само изпреварването на Розберг спрямо Ботас след първите боксове в битката за 3-ата позиция. Лауда беше много недоволен от видяното и заяви, че ще говори с боса на Ф1 Бърни Екълстоун по въпроса.

„Беше смешно, честно казано, защото гледах телевизора, но видях болидите на Заубер и много коли на Хонда, заяви в типичния си стил австриецът. – Не знам защо. Трябва да попитам какъв е проблемът със заснемането. Искам да се видя с Бърни следващата седмица и да го попитам каква е причината. Ако В момента не мога да кажа много, но беше смешно с питстопа на Люис, лидера в състезанието, видяхме го само да излиза от бокса. Не видяхме дори как му смениха гумите.”

Спортният директор на Мерцедес Тото Волф беше на същото мнение, като заяви: „Не бях сигурен къде сме по време на състезанието и трябваше да поглеждам екрана с времената и разликите, защото не можех да видя колите на пистата. Но нашият първи приоритет е да спечелим състезанието и ако това не е достатъчно, това вече е извън моя контрол.”

Според една от конспиративните теории заради отказа на Мерцедес да снабдява с двигатели Ред Бул, Бърни Екълстоун бил наредил на отразяващите състезанието в Япония екипи да не обръщат особено внимание на колите на Мерцедес и да не ги дават много в близък план.