Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лауда опитва да привлече Фетел в Мерцедес

Лауда опитва да привлече Фетел в Мерцедес

35
0
Ники Лауда,Хелмут Марко

Председателят на борда на Мерцедес F1 Ники Лауда се опитва да привлече трикратния световен шампион Себастиан Фетел в отбора от Бракли. Признанието на австриеца е косвено направено в двойно интервю със съветника на Ред Бул Хелмут Марко за немския вестник Билд ам Зонтаг.

На въпрос към Марко за това, че Лауда неминуемо един ден ще поиска Фетел, съветникът на шампионите отговаря:

– Ники определено трябва да опита да го привлече! Още повече, че това е традиция за Мерцедес.

Аз само продължих започнатото от Норберт Хауг – казва Лауда.

Той е питал многократно (за Фетел) – продължава Марко. – Но това е нормално. Ние също се стараем да вземем най-доброто от пазара.

Подобни реплики в комбинация с подновените приказки, че Марк Уебър ще сложи край на кариерата си във Формула 1 след настоящия сезон ще завъртят мелницата на слуховете точно преди петия кръг от световния шампионат в Испания. В британския таблоид Дейли Стар бе публикуван материал, в който са цитирани „близки приятели“ на австралийския пилот на Ред Бул. Той бил споделил с тях, че възнамерява да напусне Великобритания и да се върне в родината си след финала на настоящата състезателна година. Това не се връзва много с другия слух – че има подписан петгодишен договор с Порше за надпреварите за издръжливост, но е факт, че отново се говори за напускане на Уебър.

В същото време всеки сезон от няколко години насам в някакъв момент се заговаря за евентуално отиване на Фетел във Ферари.

Ред Бул трябва да се подсигурят, ако Себастиан Фетел получи мегаоферта от Скудерията и си тръгне – твърди техническият експерт на ВВС Гари Андерсън. – Те могат да си осигурят бъдещето – [Кими] Райконен е в състояние да се справи. Вярвам, че финландецът е перфектен за Ред Бул. Бих бил изненадан, ако преговорите не са напреднали.

Според бившия пилот от F1 Дейвид Култард пък Уебър все още върши чудесна работа, но връзките между Кими и Ред Бул датират отдавна.

– В Лотус определено имат добри кадри, но изглежда не разполагат със същите финансови възможности като шампионите. Ако Марк реши да върши нещо друго, Кими би бил идеален съотборник за Себастиан – допълва шотландецът.

Самият световен шампион за 2007 г. заяви по-рано този сезон, че няма договор за следващия сезон, но в момента не мисли какво ще прави по-нататък. От Лотус споделиха, че не се притесняват от евентуалния интерес на Ред Бул към него, както и че от Кими зависи какво ще се случи.