Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лауда приветства уличните надпревари

Лауда приветства уличните надпревари

45
0

Ники Лауда не показва някакво безпокойство по отношение на факта, че в календара от Формула 1 има две нови улични трасета. Мнозина предполагаха обаче, че това е лошо за безопасността на пилотите.

Бившият световен шампион каза по време на уикенда в Монако, че с нововъведенията, предприето около трасето, реално Монте Карло вече не може да бъде считана за опасна писта.

Съответно през август и септември във Валенсия и Сингапур ще се проведат улични надпревари по аналогични трасета.

„Новите градски трасета са създадени в унисон с настоящите стандарти за безопасност” – каза Лауда. „Така например те ще имат много по-голяма допълнителна площ за излизане в сравнение с Монте Карло.”

Австриецът също така не е обезпокоен и от факта, че по новите трасета може да се вдигат скорости до 300 км/ч. Той е категоричен, че не е толкова опасно да се кара с 300 км/ч до бариерите, а истинският въпрос е „кой е отпред” и „колко бързо може да се намали скоростта”.

„Тези автомобили винаги са потенциално опасни, но в това е рискът. И разбира се, в днешно време рискът е значително по-малък в сравнение с преди.”

Техническият делегат на ФИА Чарли Уайтинг инспектира трасето във Валенсия тази седмица, като изрази удовлетворението си от свършената работа.