Начало Рали Легенди и настоящи звезди се готвят за Монте Карло 2011

Легенди и настоящи звезди се готвят за Монте Карло 2011

68
0
???? ?????,???? ????? ????? 1988,????? ?????

Рали легенди наред с настоящи пилоти звезди се готвят за участие в рали Монте Карло 2011. Сред причините, освен, че това е една от най-бележитите надпревари (независимо в календара на кой шампионат е), е и фактът, че следващата година ралито навършва 100 години откакто е проведено за първи път.

Сред амбицираните да участват е Дидие Ориол, който по време на активната си състезателна кариера е печелил рали Монте Карло 3 пъти. Французинът все още не е гарантирал участието си, но въпреки това сподели, че целта му би била подиум.

Друг френски пилот от близкото минало Франсоа Делкур, който има записана победа в Монте Карло през 1994 г., също се стреми да си осигури финансиране за участие и автомобил Пежо 207. Той не се състезава активно от 2002 г., но въпреки това е максимално амбициран да се пребори за победата в състезанието.

Никой не познава етапите като мен – каза Делкур. – Познавам отсечки като Бурже и Мулинон много, много добре. Това ще бъде изключително трудно състезание, но точно предизвикателството в ралито, ми дава шанс да победя. В момента сделката ми е на 80% уговорена, но няма да участвам, ако всичко не е уредено перфектно. Да имам шанса да карам отново в рали Монте Карло означава много, особено през следващия сезон, когато надпреварата навършва 100 години.

Друг евентуален участник е Кими Райконен, за когото също има шанс да кара Пежо 207. Все пак обаче финландецът подчерта, че плановете му за следващия сезон не са уточнени, а това включва въпросителни и по отношение на Монте Карло.

Има вероятност и други две известни имена в рали спорта – Дани Сордо и Тони Гердемайстер, да се появят като участници при отбелязването на 100-годишнината от организирането на ралито.

И тъй като догодина надпреварата отново официално е кръг от IRC (Intercontinental Rally Challenge), там се очаква да бъдат и доста от звездите на шампионата. Безспорно това ще са настоящият притежател на титлата Юхо Ханинен и британският пилот Гай Уилкс.