Начало Рали Лехтинен за връщането си във WRC: Знаех, че не съм напълно готов...

Лехтинен за връщането си във WRC: Знаех, че не съм напълно готов да си тръгна

146
0
Ярмо Лехтинен
Ярмо Лехтинен; снимка: М-Спорт

Ярмо Лехтинен се завръща този уикенд в световния рали шампионат (WRC) като навигатор. Теему Сунинен реши да работи за подобряване на представянето си с помощта на опитния си сънародник. Лехтинен бе копилот на Мико Хирвонен, който прекрати кариерата си в края на 2014 г.

Ярмо сподели, че има няколко причини за завръщането му.

„Първо, вярвам в Теему. Работил съм с него, вече от доста време му правя бележките за чакъл и смятам, че притежава голям потенциал”, обясни Лехтинен в колонката си за wrc.com.

„Честно казано, когато с Мико Хирвонен спряхме да се състезаваме, знаех, че не съм напълно готов да си тръгна. Казах си, че си взимам почивка – година или някъде там извън ралитата, след това ще се върна и ще видя какво може да се направи. Започнах да работя с Томи Макинен и изведнъж се оказа, че са минали три години. Напоследък си сътрудничих с промоутъра на WRC, но така и не забравих надпреварите.”

Лехтинен призна още, че известно време се е колебал дали да приеме предложението на Сунинен

Впоследствие обаче решил, че му се работи с младия пилот и сега се вълнува преди рали Сардиния.

„Поработих с няколко онборд записа и миналогодишните бележки на Теему от Сардиния. Вече познавам стила им. Подобни са на тези на Мико и не очаквам някакви проблеми. Може да отнеме малко време, докато влезем в ритъм. Но имам няколко теста с последното поколение WRC автомобили, а и не е като Мико някога да е карал бавно!”