Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лекарите не предвиждат втора операция за Шумахер, състоянието му остава критично

Лекарите не предвиждат втора операция за Шумахер, състоянието му остава критично

37
0
Михаел Шумахер

Михаел Шумахер е опериран само веднъж след вчерашното си падане на ски в Мерибел във френските Алпи, съобщиха официално лекарите от университетската болница в Гренобъл. Седемкратният световен шампион е в интензивно отделение след интервенцията.

Михаел Шумахер е с много сериозна травма. Той бе опериран спешно, за да се намали налягането върху мозъка. За съжаление има известни контузии на мозъка – заяви говорител на здравното заведение.

Екипът съобщи, че не може да даде повече информация, тъй като се работи буквално час за час. Състоянието на германеца остава критично. Каската, която е носел по време на спускането си, частично го е предпазила, но шокът е бил наистина силен.

На настоящия етап не се обмисля втора хирургическа интервенция. Спасителните екипи са следвали всички процедури, а болничните заведения в района са създали мрежа и протокол за изпълнение при подобни случаи.

Бих казал, че този инцидент се е случил на точното място, защото Шумахер веднага е откаран в болница и бе опериран след пристигането си. Работим час за час. Твърде рано е да се каже какво ще се случи и да се дават прогнози. Шлемът му е помогнал – без него нямаше да е тук сега – обясни професор Жан-Франсоа Пайен. – В непрекъснат контакт сме със семейството му, което е до него. В момента не смятаме, че ще има нужда от втора операция.

Колегата му доктор Стефан Шабард допълни, че каската не е могла да предпази напълно Михаел, както и че в района често се случват подобни инциденти, последствията от които са подобни травми.

Отбелязано бе също така, че немският пилот, който има рожден ден след броени дни – на 3 януари – е в изключително добра цялостна форма. Шумахер е на 44 години.