Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис или Макс

Люис или Макс

ClubS1, брой 248

2355
0

Психологическият двубой Люис-Макс

В тоталната война между Мерцедес и Ред Бул този сезон във Формула 1 най-важната битка, разбира се, е тази между лидерите Люис Хамилтън и Макс Верстапен. Всеки дребен елемент има значение, всяко мръдване с волана, закачане на бутон, атака в завой, преценка и какво ли не може да има ключово значение.

Затова в този брой се опитахме да направим една моментна снимка на психическото състояние, в което се намират двете звезди на днешната Гран при. Тя е само част от общата картина, за оформянето на която значение ще имат качествата за колите, работата на екипите, умението на шефовете да се справят с игрите зад кулисите и разпределението на ресурсите. Преди няколко броя погледнахме към качествата на болидите им, поне в началото на първенството, сега – към някои действия на пилотите. Сезонът е безкрайно дълъг и тепърва ще се влияе от всички фактори, които също ще следим.

Разбира се, Формула 1 не е само двубой между Люис и Макс, а безкрайна, многослойна надпревара

Затова отново ви разказваме за процесите във Ферари и колебанията в Маранело по кой път да поемат в развитието на задвижващата си система. Поглеждаме и към тима на Уилямс. След раздялата си със Саймън Робъртс тимът има съвсем ново ръководство. Начело са двама мъже, изградили и извели тима на Фолксваген до върха в не по-малко сложния свят на световните ралита.

Поглеждаме подробно и към разработваните от Пади Лоу синтетични горива. Инженерът, който има огромен принос за успехите на Уилямс, Макларън и Мерцедес, работи по проект, който може да даде не просто нови перспективи в Гран при, но на автомобилния свят изобщо.

В историческите страници се върнахме към спомените на Пиеро Ферари за Микеле Алборето, последният италиански пилот, борил за титлата в Гран при, и то с болид на Скудерията. Алборето си отиде от този свят преди 20 години. Припомнихме си и един от най-големите успехи на Мазерати в състезанията за издръжливост.

Нашият фотограф, дизайнер и кореспондент Спас Генев пък ни донесе от пистата Ред Бул Ринг в Австрия разказ и впечатления от състезанията за издръжливост в Льо Ман сериите днес. Успя да пробие достъпа до надпреварите в края, надявам се, на световната пандемия. И ни вдъхна надежда, че скоро всичко постепенно ще се нормализира.

Както обикновено, броят ви чака в дигитален формат на сайта e-spisanie.com!

Списание ClubS1 е част от програмата за лоялност на Shell – ClubSmart. Вече можете да получите достъп до електронния вариант на списание ClubS1 и с ваучер, като замените част от своите ClubSmart точки.

Благодаря за интереса,
Иван Тенчев