Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис: Работихме много здраво, за да се върнем на първа позиция

Люис: Работихме много здраво, за да се върнем на първа позиция

46
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън благодари на тима си за страхотната работа, благодарение на която той се върна на първата стартова позиция в Гран при на Испания. Според него именно тя в последните седмици е причината за големия прогрес в квалификационното темпо и на двата болида, които окупираха първата редица на Каталуня.

В предишните 3 сесии на полпозишън неизменно беше Себастиан Фетел от Ферари, като Люис и Валтери Ботас имаха проблеми с работата на гумите и тяхното бързо загряване. Сега обаче британецът беше най-бърз, като бе с 40 хилядни пред Ботас, а изпревари 3-ия Себастиан с малко над 1 десета от секундата.

„Вече имахме един полпозишън този сезон (в Австралия), но не смятам, че имахме страхотни квалификации след това, заяви Хамилтън. – Важно беше да се върна на добра позиция в квалификацията, като това ми е една от силните страни (представянето в сесиите за място на старта). Имах нужната скорост и съм доволен. Да дойдем тук и да сме първи и втори е показател за здравата работа, която всички в тима свършиха.”

Според него в отбора са се трудили много по това да разберат как да бъде извадена повече скорост в една бърза обиколка от колата. По думите му битката в квалификацията е била много оспорвана, като до нея от Ферари са криели истинското си темпо, защото са знаели, че имат бърза кола.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter