Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Либърти потвърди официално: Доменикали ще е новият президент и CEO на F1

Либърти потвърди официално: Доменикали ще е новият президент и CEO на F1

1105
0
Стефано Доменикали
Стефано Доменикали; снимка: Lamborghini

Либърти Медия потвърди официално по време на втората свободна тренировка за Гран при на Русия, че от януари 2021 г. Стефано Доменикали ще е новият президент и главен изпълнителен директор на Формула 1. Чейс Кери, който ще напусне тези постове, ще получи ролята на почетен председател.

„Чейс свърши феноменална работа, ръководейки F1“, заяви президентът и CEO на Либърти Медия Грег Мафей. „Той направи първокласна търговска и спортна организация, която има дълъг списък от постижения. Сред тях са увеличено дигитално присъствие, нови технически правила, ограничаване на бюджетите – за първи път – и постигане на ново споразумение Конкорд с отборите. Неговата работа затвърди F1 като върховата дисциплина в автомобилния спорт.“

„Вълнуваме се да приветстваме Стефано Доменикали като президент и CEO на Формула 1. Той има богата история на успехи в F1 във Ферари и в автомобилната индустрия с Ауди и Ламборгини.“

Кери каза, че за него е било чест да води един глобален спорт със 70-годишна история като Формула 1

„Уверен съм, че изградихме силна основа за растеж на бизнеса в дългосрочен план. Беше приключение. Удоволствие бе да работя с отборите, ФИА и всичките ни партньори. Гледам към бъдещето и да поддържам Стефано, когато поеме поста“, допълни той.

Самият Доменикали заяви, че се вълнува да се присъедини към Формула 1, която винаги е била част от живота му

„Роден съм в Имола и живея в Монца. Останах свързан със спорта, работейки в комисията за едноместни състезателни автомобили на ФИА. Нямам търпение да работя с отбори, организатори, спонсори и много партньори на F1. Изминалите шест години в Ауди и начело на Ламборгини ми дадоха по-широка перспектива и опит, които нося във Формула 1“, каза още Доменикали.