Начало Formula E News Liberty Global и Discovery Communications купиха дял от Формула Е

Liberty Global и Discovery Communications купиха дял от Формула Е

62
0
Формула Е

Liberty Global и Discovery Communications купиха дял от Формула Е. Организаторите на автомобилния шампионат отбелязаха, че желанието на тези две глобални компании да станат част от сериите с електрически болиди потвърждава потенциала на първенството. Стратегическата им визия и финансови възможности пък ще донесат допълнителна стабилност на Формула Е, както и ще помогнат за изграждането на солидна база за бъдещо разрастване.

„За Формула Е е важна стъпка да получи подкрепата на две големи медийни компании, при това след изминаване на едва половината от първия сезон на сериите”, заяви главният изпълнителен директор Алехандро Агаг. „Техните опит и ноу-хау ще са значителен тласък за Формула Е. Заедно ще създаваме и промотираме премиум съдържание за глобалната си аудитория.”

Президентът на групата Liberty Global Найал Къран допълни, че и автомобилният шампионат, и медийната компания се стремят да създадат интересно забавление за публиката. „С присъединяването си към акционерите във Формула Е концернът ни разширява портфолиото си от стратегически инвестиции”, добави той.

Преди малко повече от година се твърдеше, че Liberty Global и Discovery Communications са направили на CVC Кепитъл Партнърс оферта за 49% от Формула 1. Тогава управляващият търговските права на Гран при Бърни Екълстоун обаче заяви, че не е чувал за такова нещо.