Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Liberty Media ще представи плановете за бъдещето на F1 в Бахрейн

Liberty Media ще представи плановете за бъдещето на F1 в Бахрейн

51
0
Австралия,Гран при на Австралия,старт

Шефовете на Формула 1 ще представят всички детайли около проекта за бъдещето на спорта след 2020 г. в следващия кръг от шампионата в Бахрейн. На срещата ще присъстват всички шефове на отбори, производители на двигатели и такива с интерес за присъединяване към Гран при от 2021 г.

Очаква се най-важните нововъведения да бъдат намаляване на разходите и нови задвижващи системи, които да са по-евтини за производство и по-опростени – без система MGU-H. Също така се очакват повече стандартизирани части и ограничено развитие в различни области.

Тези идеи не се приеха добре от двата водещи тима – Мерцедес и Ферари. Това създаде напрежение между тях и ръководството на спорта, като дори имаше заплахи от двата тима за напускане на шампионата в бъдеще, ако промените бъдат приети.

Засега не се знае дали Liberty Media ще използва презентацията, за да разкрие плановете за комерсиалните споразумения в спорта за 2021 г. Сегашните двустранни договори на управляващите с всеки отбор изтичат в края на 2020 година.

„Мисля, че е важно да имаме визия за това накъде ще върви спортът в бъдеще, каза спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер. – Смятам, че всеки иска да разбере какви са плановете на Liberty Media и се надявам, че това ще се случи в близките седмици.“