Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Liberty Media предлага на отборите акции от F1, но без да имат...

Liberty Media предлага на отборите акции от F1, но без да имат право на глас

44
0
grid girls,Формула 1

Новите собственици на Формула 1 – Liberty Media са предложили възможност на отборите да купуват акции на спорта, но в замяна на това обаче екипите нямало да имат право на глас при взимането на важни решения. Информацията е на германското издание Auto Motor und Sport. Според нея от Liberty имали желание да дадат на тимовете 20% от комерсиалните права (800 млн. долара), като срокът за решението им бил до края на януари 2017 г.

Ако приемат, отборите ще получават част от печалбата и ще имат представител в борда на директорите, но няма да имат право да гласуват при изготвянето на нови стратегии, правила, маркетингови кампании, инвестиционни проекти и избирането на изпълнителен директор в спорта. В информацията се казва още, че бъдещето в Гран при на управляващия търговските права Бърни Екълстоун също не е сигурно.

„Никога в този спорт няма да има друг като Бърни, коментира ситуацията в F1 трикратният шампион Джеки Стюарт пред Sonntagsblick. – Никой друг досега в историята на Формула 1 не е правил повече пари за себе си и за другите. В момента няма много неща, които да може да се създадат без участието на Бърни. Новите собственици трябва да намерят решение, което да компенсира евентуалната загуба на Екълстоун.”