Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Liberty Media ще помогне на малките отбори, смятат в Заубер

Liberty Media ще помогне на малките отбори, смятат в Заубер

48
0

Спортният шеф на Заубер Мониша Калтенборн смята, че новите собственици на F1 Liberty Media са добре настроени към идеята властта и парите в спорта да бъдат разпределени по-справедливо между тимовете. В момента малките отбори вземат значително по-малък процент от приходите от FOM, а освен това нямат право на глас при определянето на правилата, които се обсъждат със Стратегическата група на F1. 

През миналата година Заубер и Форс Индия подадоха жалба до Европейската комисия точно заради несправедливото според тях разпределение на парите в спорта и по думите на Мониша процесът е в ход, като има и разговори със самата комисия.

„Уверена съм, че Европейската комисия следи случая отблизо, защото отговорът на въпроса дали конкуренцията в спорта е нарушена, е относително прост, каза Калтенборн. – Ще продължим да натискаме с това и мисля, че нещо ще се случи. Заедно с Форс Индия вече сме започнали да дискутираме нещата с Liberty Media.

За първи път имаме собственик, който идва от медийния сектор, и който е направил много успешни инвестиции в други области. В други автомобилни серии по-малките тимове имат определени права, което демонстрира важността на тези отбори.“