Начало Рали Льоб докосва успеха в рали Испания

Льоб докосва успеха в рали Испания

32
0
Себастиен Льоб

Себастиен Льоб докосва успеха в рали Испания, след като три отсечки преди финала на предпоследния кръг от световния шампионат е с аванс от 31,1 сек пред Яри-Мати Латвала. Пилотът на Ситроен поддържа разликата без много усилия, докато съперникът му от Форд днес не е толкова бърз, колкото във вчерашния ден. Финландецът бе изключителен в съботните етапи и това му донесе неочаквано и за него самия признание:

Себастиен дойде снощи след финала на последната отсечка и ме поздрави за постиженията ми. Беше страхотно чувство седемкратен шампион да ми стисне ръката, задето съм го победил на любимата му настилка.

В първите три отсечки за днес обаче Латвала не се справи толкова добре. Той призна, че в 13-то изпитание за скорост е допуснал грешка: помислил, че ще изтърве завой и дръпнал ръчната спирачка, излитайки настрани. В 15-ото пък няколко пъти натиска твърде газта.

Льоб от своя страна нямаше грижи, докато Мико Хирвонен най-накрая намери някакво прилично темпо. След като установи, че Фиеста-та въобще не се държи на трасето като Фокус-а, той не разбра цели два дни защо не върви като хората. Днес сподели, че малки промени са дали положителен резултат и дори спечели 14-ата отсечка. Така защити третото си място във временното генерално класиране, макар че Дани Сордо (Мини) на практика се отказа да го гони, след като изостана прекалено заради спукана задна дясна гума. Себастиен Ожие също имаше проблеми – при него те бяха със спирачките, след като той пък бе най-бърз в 13-тия етап.