Начало Други Льоб ще кара в Порше Суперкъп в Барселона и Монако

Льоб ще кара в Порше Суперкъп в Барселона и Монако

42
0
Себастиен Льоб

Себастиен Льоб очевидно има желание да изпробва колкото се може повече автомобилни категории още в първата година, през която не кара с пълна програма в световния рали шампионат.

След като вече се състезава във ФИА GT шампионата и ще се пробва на Пайкс Пийк с Пежо, деветкратният рали шампион обяви, че ще кара и в Порше Суперкъп през уикендите на първенството в Барселона и Монако. Надпреварите са част от поддържащите Формула 1 стартове.

Включването на Порше Суперкъп в програмата на французина дошло заради факта, че ФИА GT първенството се състои от едва шест кръга.

Порше Суперкъп е още една стъпка нагоре: ще се надбягвам със специалисти (на писта), с които ще ми е трудно да се съревновавам. Познавам малко трасето в Барселона, но в Монако никога не съм карал. Искам да карам на писта колкото се може повече, за да уча колкото се може повече. Това без съмнение ще са два много сериозни старта. Освен всичко друго обаче, това е и възможност да се забавлявам. Освен чистото управление, тези събитие са интересни, тъй като се случват по време на уикендите от Формула 1. Затова допълнително удовлетворение ще е фактът, че ще наблюдавам двете Гран при, включително Монако, което е нещо специално – коментира Льоб.

В началото на май Себастиен ще кара в рали Аржентина, където ще е третото му участие в тазгодишния WRC календар. Той вече се състезава в Монте Карло (където спечели) и Швеция (където финишира втори). След Аржентина остава единствено участието в домашното му рали във Франция.

Шефът на Ситроен Рейсинг обаче заяви преди време, че винаги може да се обади на Льоб да се върне във WRC, ако е нужна помощ в битката за конструкторския шампионат. Това може да се окаже наложително, ако Фолксваген и Себастиен Ожие продължават да се представят като в последните три състезания, в които взеха три поредни победи. Ожие е начело в класирането при пилотите, а екипът му води с 14 точки аванс пред френските съперници при отборите.