Начало Други Льоб ще участва в Пайкс Пийк с Пежо

Льоб ще участва в Пайкс Пийк с Пежо

37
0
Себастиен Льоб

Себастиен Льоб ще участва в прочутото изкачване Пайкс Пийк с Пежо. Девекратният рали шампион ще кара специално подготвено за целта 208 Т16 Пайкс Пийк в свободния клас.

Точната спецификация на автомобила му ще бъде оповестена в средата на април. Пежо-то вероятно ще е с около 600 к.с. – два пъти повече, отколкото мощността, с която разполагаше в Ситроен DS3 WRC.

Легендарният рали пилот не е участвал досега в Пайкс Пийк. Събитието в Колорадо ще се проведе на 30 юни. Пежо пък имат победа в него – с 405 Т16.

Бих искал да използвам възможността да благодаря на Ситроен за този еднократен „заем“ на изключителния им шампион – коментира генералният директор на Пежо Автомобили Максим Пика. – Целта ни е да спечелим, така че трябва обединим усилия с най-добрите си партньори за този уникален проект. Пайкс Пийк е легендарна надпревара, вдъхновявала мнозина. Освен това е трудно, изключително предизвикателство, което не остава място за грешки.

Маршрутът на Пайкс Пийк е близо 20 километра, в които има 156 завоя и изкачването е от 2800 до 4300 метра. За тазгодишното издание трасето за първи път бе напълно преасфалтирано. Миналия сезон Рис Милън постави нов рекорд, изминавайки дистанцията за 9:46.164 мин. Победата на Пежо от 1988 г. пък е постигната от Ари Ватанен.