Начало Рали Льоб спечели в Испания, Латвала отстъпи второто място на Хирвонен

Льоб спечели в Испания, Латвала отстъпи второто място на Хирвонен

34
0
Себастиен Льоб

Себастиен Льоб спечели предпоследния кръг от световния рали шампионат в Испания и отвори малка разлика спрямо основния си съперник за титлата тази година Мико Хирвонен. Пилотът на Ситроен обаче води битка за победата през целия уикенд с другия пилот на Форд Яри-Мати Латвала, който обаче отстъпи второто място на съотборника си. Финландецът бе готов още в началото на деня да отстъпи, признавайки, че чувството при подобно действие никога не е приятно, но се налага да бъде сторено.

Льоб от своя страна определи състезанието си като наистина добро.

Бих казал, че направихме перфектна надпревара. Дадохме най-доброто от себе си – добави седемкратният световен шампион, въпреки че вчера изоставаше като темпо от Латвала.

Яри-Мати въпреки всичко бе изключително доволен и от представянето, и от скоростта си.

Беше фантастичен уикенд. Сега трябва да натиснем в Уелс и да гоним победата, но аз лично се чувствам все по-добре на асфалт – каза той.

Хирвонен пък едва в последния ден на ралито намери по-добра скорост, а след финала заяви, че с нетърпение чака последния кръг във Великобритания, където върви наистина чудесно.

Всички водещи пилоти внимаваха следобед и не желаеха да поемат излишни рискове. Льоб дори призна, че не си е позволил дори да пресича завои, само и само да остане на трасето без проблеми.

Себастиен Ожие опита след сервиза да гони Дани Сордо и се възползва от факта, че пилотът на Мини бе с меки гуми, а с тях автомобилът му бе значително по-бавен. Французинът обаче спря по средата на предпоследната отсечка с проблем в двигателя си. Така вторият пилот на Мини Крис Мийк (взел победа в последния етап) стана пети и записа най-доброто си класиране в рали от световния шампионат. Сордо е четвърти, което е продължение на серията чудесни представяния за него.

Имахме много проблеми през първия ден, но съм щастлив. В момента сме в позицията, в която смятахме, че ще се намираме в началото на годината – сподели Дани.