Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шарл Льоклер: В дългите серии колата беше трудна за управление

Шарл Льоклер: В дългите серии колата беше трудна за управление

2532
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Свободните тренировки днес на Силвърстоун за Гран при на Великобритания се оказаха доста разнообразни от страна на класирането на Ферари през целия ден.

За Шарл Льоклер денят беше съвсем нормален, без видимо сериозни проблеми.

Себастиан Фетел обаче нямаше никакъв късмет, а доказателство за това бе фактът, че той изпусна цялата сутрешна сесия и около 1/3 от следобедната.

В първите 90 минути, след двете си инсталационни обиколки, Себастиан бе извикан обратно в пита, за да може колата му да бъде проверена отново за потенциален проблем. Отборът му не искаше да рискува затова участието на Фетел бе прекратено. Неговият двигател бе свален от механиците на отбора, които искаха да направят пълна проверка на неговата кола. Така на неговата тренировъчна сесия бе сложен край.

Проблемът в SF1000 бе разрешен и Себастиан Фетел отново успя да се завърне на пистата с гуми хард и да запише 8 обиколки.

Най-доброто му време беше 1:30.955. Не след дълго, той отново забеляза проблем в колата и се прибра в бокса. Механиците му отново действаха бързо и позволиха на германеца отново да се върне на пистата в момент, в който другите състезатели страдаха от висок разход на гориво. Себастиан не успя да запише по-добро време от 1:28.869 и зае 18 място. Фетел записа общо 25 обиколки на сметката си в тренировъчния ден.

Шарл Льоклер, от своя страна, направи 22 обиколки в първата сесия и успя да допринесе с важна информация за своя тим. В последствие добави още 30 и в края на деня разполагаше с общо 52 обиколки от двете тренировки. В квалификационната си симулация записа време 1:27.570. Или с други думи, четвърти в таблицата.

„Сериите, които правех за по-дълго време показаха, че колата беше трудна за управление, балансът бе лош и беше трудно да не допуснем грешка. Утре и в неделя температурата ще бъде по-ниска и аз вярвам, че ние можем да направим промени по колата, за да сме доволни от резултата“, сподели Шарл Льоклер.

„Беше жалко, че изпуснах сутрешната сесия. После, в следобеда, имах проблем със спирачния педал и това ни струваше много време. Беше трудно да влезем в ритъм„, добави Себастиан Фетел.

Себастиан се надява утре представянето на отбора да е по-добро с оглед на по-ниските температури и се радва за присъствието на Нико обратно във Формула 1.

„Хубаво е, че сега не съм единственият германец. Но и силно се надявам, че Перес се чувства добре“, призна Фетел.