Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ланс Строл пръв във втората сесия на Силвърстоун

Ланс Строл пръв във втората сесия на Силвърстоун

2853
0
Гран при на Великобритания, Силвърстоун
Снимка: Пирели

Ланс Строл бе най-бърз във втората свободна тренировка за Гран при на Великобритания. Втори се нареди състезателят на Ред Бул Алекс Албон, а след него останаха пилотите на Мерцедес, които Шарл Льоклер раздели, заемайки четвърто място.

В началото на тренировката отборите не бързаха да започнат работа.
Първи излезе Даниел Рикардо от отбора на Рено, който зае комфортна позиция в първите десет в свободната тренировка по-рано днес. Последваха го пилотите на Алфа Ромео, като състезателите на пистата заложиха на медиум или хард гуми в началото на сесията. Последваха ги и отборите на Хаас и Алфа Таури.

Шарл Льоклер излезе с меките гуми десет минути след като тренировката на Силвърстоун започна. Той зае първата позиция с време  1:28.773. Последва завъртане за него на завой 4, от което нямаше поражения по колата и гумите му.

Последваха го Гасли и Хамилтън. Британецът този път заложи на гуми С1, с които колата му сякаш не се чувстваше удобно в първите обиколки на пистата.
1:28.390 бе времето, което записа Макс Верстапен след излизането си на Силвърстоун. Той веднага бе изпреварен от съотборника си Алекс Албон, който успя да подобри времето на Макс. Това бе за кратко, защото Ботас успя да заеме първо място с медиум гуми, а разликата между двамата бе 0.135 сек.

След проблемите в първата тренировка Фетел излезе на пистата, но не за дълго

Оказа се, че германецът страда от нови проблеми по колата си, които той самият опита лично да открие. Неговият съотборник Льоклер не успя да подобри времето, което записа още в началото. Той остана на пето място половин час преди финала.
Албон и Строл излязоха с меките гуми и започнаха да записват бързи времена. Междувременно Шарл Льоклер смени своите гуми с меки и излезе на пистата за нови обиколки.

Албон подобри своето лично постижение, като успя да запише време от 1:27.364. След това Ланс Строл оглави подреждането.

Макс Верстапен попадна на Ромен Грожан и неговата скоростна обиколка бе провалена

Нидерландецът успя да запише 23 обиколки за втората тренировъчна програма.

Албон катастрофира, което доведе до спиране на сесията

Пилотът на Ред Бул попадна в бариерите след завой Стоу, което бе лоша новина за част от останалите състезатели на трасето. Те тепърва бяха започнали със своите летящи обиколки, използвайки меки гуми.

След подновяването на сесията всички се оплакваха от своите гуми. През следващите два дни температурите на Силвърстоун ще са по-ниски и това може да се отрази на поведението на гумите.

Фетел успя да се появи все пак на пистата с меките гуми. Той направи 22 обиколки, но след като излезе от трасето отново започна да се оплаква от проблеми. Германецът се оплака и от загуба на мощност.

Сесията завърши със завъртането на Латифи и жълт флаг, а първо място зае Ланс Строл

Времето, което той успя да постигне, бе 1:27.274 с гуми хард. Албон остана на втора позиция въпреки удара, а разликата беше само 0.080. След тях се подредиха Ботас, Льоклер и Хамилтън.