Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лиуци се надява да остане в HRT

Лиуци се надява да остане в HRT

30
0
Витантонио Лиуци

Ситуацията на Антонио Лиуци напомня много на тази през миналата година. Тонио притежава договор за следващия сезон, но се притеснява, че този договор ще бъде анулиран. Така се случи миналата година с Форс Индия, след като Лиуци изрази своята убеденост, че остава в екипа, а в крайна сметка трябваше да направи място на Пол ди Реста.

Сега в HRT италианецът има двугодишен договор, който бе подписан през пролетта на 2011 г. с Колин Колес. Немецът с румънски произход обаче не се разбра с испанските собственици от Thesan Capital и напусна поста си на тим шеф в екипа. Испанската групировка реши да засили идентичността на отбора и да прехвърли щаб квартирата в Испания.

Затова бе привлечен и ветерана Педро де ла Роса. Испанецът трябва да помогне със своя опит и информация придобита в Макларън. Но бюджетът на отбора е значително ограничен, а Лиуци определено не е състезател със силен спонсор зад гърба си. Затова новият тим шеф Луис Перес-Сала вероятно ще се огледа за нов силно подкрепен пилот, който да допълни бюджета.

Въпреки това Лиуци разчита на своя договор и изразява сигурност за бъдещето си, поне в общественото пространство.

„В началото на 2011 г. подписахме дългосрочен договор с отбора на HRT“, обяви той пред Australien Motorsport News. „Нямаше смисъл от подписването на едногодишен договор с екип на това ниво. Това е проект за бъдещето и затова желанието ми е да остана и през 2012 г. Надявам се от екипа да са доволни от мен. Винаги има напрежение в този спорт, но човек не трябва да се предава. Това е моят седми сезон във Формула 1 и продължавам да изпитвам удоволствие от работата, която върша. Проекта на Испания Рейсинг е истинско предизвикателство и затова искам да остана в екипа и през следващия сезон.“