Начало Други Льоб и Мюлер направиха първи тест от подготовката на Ситроен за WTCC

Льоб и Мюлер направиха първи тест от подготовката на Ситроен за WTCC

37
0
Себастиен Льоб

Себастиен Льоб и Иван Мюлер направиха първия истински тест от подготовката на Ситроен за влизане в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC).

Двамата караха модела С-Елизе, подготвян за първенството догодина, на пистата Хунгароринг до Будапеща. Там бе проведена първата част от развойния план на отбора.

Пилотите са много доволни от колата и начина, по който реагира на промените в настройките. Това обаче е само началото – този тест бе първата ни реална тренировка. Идеята е да натрупаме колкото се може повече километри, да видим как работи колата, как се променя. В момента изобщо не обръщаме внимание на по-фините неща. Засега положението е според очакванията ни. Състезателите са щастливи, ние също – от техническа гледна точка – обясни шефът на тима Ив Матон, цитиран от autosport.com.

Той допълни, че привличането на Мюлер е огромен напредък за екипа, тъй като отборът вече работи с пилот с реален WTCC опит. Французинът е трикратен шампион в първенството.

Междувременно в Ситроен продължават да обмислят вариантите за трети пилот. Матон потвърди, че аржентинецът Хосе Мария Лопес ще направи тест с тима, но каза още, че не се бърза с решението за още един състезател.

Първо трябва да финализираме нещата дотам, че да реално да решим да участваме с три коли в сериите. Едва след това ще си дадем време, за да изберем най-добрия вариант. Бързахме да привлечем пилот с опит, какъвто сега имаме в лицето на Иван. Това ни дава възможност да не припираме по-нататък – допълни шефът на Ситроен Рейсинг.