Начало Рали Льоб: Поне пет екипажа ще се борят за победата в Йордания

Льоб: Поне пет екипажа ще се борят за победата в Йордания

33
0
????????? ????

Себастиен Льоб предвижда поне петима пилоти да се борят за победата в предстоящото рали Йордания. Въпреки това французинът е решен да постигне своя 64 триумф в световния шампионат.

Рали Йордания (14-16 април) е четвърти кръг от тазгодишния шампионат. До момента победи са записали Мико Хирвонен в Швеция, Себастиен Льоб в Мексико и Себастиен Ожие в Португалия.

Настилката в Йордания е макадам, маршрутът като цяло допода на Льоб, още повече през миналата година именното той постигна победа тук. Сега французинът отново е максимално амбициран да се пребори с конкуренцията.

– Изглежда битката за титлата ще става още по-трудна, но това не е никаква изненада. Има поне петима претенденти за победата при старта на всяко рали, така че рали Йордания ще бъде доста оспорвано.

По отношение характеристиките на самата надпревара, Льоб коментира:

– В зависимост от секторите, малко или повече тънък слой прах покрива пътя. Условията в етапите се променят в зависимост от това колко коли са преминали. Колкото повече преминавания има, толкова по-бърза става отсечката. По-добре е да не стартираш първи в етапа, защото няма да бъдеш наказан заради тези условия. Ние тръгваме втори в четвъртък. Това не е най-добрата стартова позиция, но трябва да се опитаме и да останем на малка разлика от лидерите в генералното класиране, за да запазим шанса си за победа.