Начало WRC News Льоб ще участва в рали Акрополис

Льоб ще участва в рали Акрополис

402
0
Себастиен Льоб, М-Спорт Форд
Себастиен Льоб, снимка М-Спорт Форд

Себастиен Льоб ще участва в рали Акрополис през септември. Деветкратният световен шампион в WRC отново ще бъде зад волана на Форд Пума Rally 1, приготвена от тима на М-Спорт. Навигатор на французина ще бъде Изабел Галмиш.

Това ще бъде четвърта надпревара за Льоб в сезон 2022 от световния рали шампионат (WRC). Още по време на рали Сафари в Кения той каза, че има огромна вероятно отново да се състезава за М-Спорт в рали Акрополис. Състезанието в Гърция ще се проведе от 8 до 11 септември.

Льоб постигна смесени резултати през тазгодишната си кампания в WRC. Пилотът на М-Спорт спечели рали Монте Карло след като надви сънародника си Себастиен Ожие.

В Португалия французинът допусна грешка и отпадна докато се бореше за победа. След това в Кения една от батерии в неговия двигател се запали и причини големи поражения в автомобила Форд Пума Rally1. Все пак той се върна в надпреварата и завърши осма позиция.

Льоб е казвал, че иска да се включи в повече състезания от тазгодишния сезон в WRC. Французинът има натоварен график тъй като се състезава в световния рали-рейд шампионат (W2RC) и в Extreme E.

Пилотът на М-Спорт има три успеха в рали Акрополис, записани през 2005, 2008 и 2012. Сега той ще се завърне в тежкото чакълено рали в Гърция.

Избрах да участвам в Гърция, тъй като това е хубаво рали на чакъл, което винаги ми е харесвало. Сега състезанието изглежда по-добре и не е толкова грубо, колкото последния път, когато бях там“, каза Льоб.

Мисля, че в тазгодишния маршрут има само два етапа, които познавам. Последното ми участие беше преди 10 години, така че споменът ми за тях не е никак добър.“

Ще трябва да започна отново от нулата, което винаги е сложно. Смятам, че тази година има доста нови етапи във всички ралита.“

„Печелил съм ралито три пъти и имам добри спомени. По принцип етапите в Акрополис са доста интересни.“

Имах някои добри и по-сложни моменти. Например най-голямата ми катастрофа беше в Гърция. Също така преди години направих груба грешка при избора на гуми. Тогава избрах меките, тъй като очаквахме буря, но в крайна сметка температурата беше 40 градуса.“

„Това не е лесно рали, но е хубаво за каране. Очаквам го с нетърпение. Трудно е да определя целите си за това рали Акрополис. Ще се постарая да направя всичко възможно по отношение на подготовката. Надявам се, че ще успея да вляза в ритъм, както беше в Кения и Португалия. Искам да се справям малко по-добре, без груби грешки и проблеми. Това ще бъде основната ми цел в състезанието“, добави Себастиен Льоб.

Отборът на М-Спорт Форд ще има общо 6 автомобила в Гърция. Към Льоб ще се присъединят Крейг Брин, Адриен Фурмо, Гас Грийснмит, Пиер-Луи Лубе и Джордан Сердеридис. Бившият съотборник на деветкратният световен шампион Дани Сордо ще бъде зад волана на Хюндай i20 N Rally1.