Начало WRC News Льоб се усъвършенства на Монополи, докато чака да се върне зад волана

Льоб се усъвършенства на Монополи, докато чака да се върне зад волана

390
0
Себастиен Льоб
Себастиен Льоб; снимка: Хюндай

За деветкратен световен рали шампион оставането вкъщи е доста трудна задача. Себастиен Льоб обаче е открил начин да оползотвори това време, усъвършенствайки се в нова за него надпревара, където да изявява желанието си за битки – Монополи! Хюндай Моторспорт провери как се чувства легендарният рали пилот в дома си в Швейцария, където е със семейството си.

Как си, Себ? Добре ли сте вкъщи?

„Да, добре сме. У дома сме, в Швейцария и се стараем да излизаме колкото се може по-малко. Бих казал, че имам късмет, тъй като живеем в къща близо до гора и имаме градина. Мнозина други нямат такава възможност.”

Как си запълваш времето”

„Понякога карам колело сутрин. Купих и монтирах батут в градината, което ми отне един цял ден, но ми харесва да скачам там. Мерките в Швейцария не са толкова рестриктивни, колкото във Франция, но все пак движението ни намаля значително. Ресторанти, барове и магазини са затворени, така че трябва да си търсим забавления.”

Как се справяш с ограниченията, след като по принцип водиш толкова активен живот?

„Няма друг избор освен да се справяме. Налага се да приемем ситуацията, да уважаваме правилата и да се постараем да ограничим разпространението на вируса. Не е лесно. Гледаме филми. Понякога карам отделни отсечки на Плейстейшъна. Започнах да играя неща като Монополи. Търсим начин да изкараме добре със семейството ми в очакване нещата да се подобрят.”

Проявяваш ли и на Монополи същия хъс като в рали колата?

„Да. Последния път спечелих.”

Ако можеш да преживееш едно от ралитата си сега, кое би избрал?

„Може би първата ми победа във Финландия. Беше невероятно да карам на ръба. Всъщност, като се замисля малко повече, с радост бих изживял отново победата си в Елзас, Франция. Тогава едновременно взехме ралито, титлите при производителите и пилотите и всичко стана пред семейството и приятелите ми. В момент като настоящия нищо друго не би ми харесало повече от това да ги видя и заедно да празнуваме.”

Има ли нещо, което очакваш с нетърпение, когато ситуацията се оправи?

„Не съм карал Хюндай i20 Coupe WRC от Монте Карло и нямам търпение отново да седна зад волана. Няма значение дали за рали или тест. Това искам да направя. Нормално е да ни липсват неща като отборната работа, но най-важното сега е да сме в безопасност.”

Имаш ли послание към феновете по света?

„На нас състезанията ни липсват точно толкова, колкото и на феновете. Надяваме се нещата да тръгнат пак възможно най-скоро, но то зависи от това всички да спазват правилата. Колкото повече всички заедно работим в една и съща посока срещу вируса, толкова по-бързо ще се справим.”

А междувременно можем онлайн да следим предизвикателството на батут на Себастиен Льоб?

„Това ще го върши дъщеря ми. Тя вече е по-добра от мен на батута!”