Начало WRC News В момента общувам с хората ни в Хюндай повече от всякога, сподели...

В момента общувам с хората ни в Хюндай повече от всякога, сподели Адамо

321
0

Отборите от световния рали шампионат (WRC) се завърнаха в Европа след съкратеното рали Мексико. След това тези хора от екипите, които могат, работят от вкъщи. Останалите очакват кога шампионатът ще бъде възобновен. Шефът на Хюндай Моторспорт Андреа Адамо сподели от дома си в Бавария какво се случва с екипа му през този труден за всички момент.

Каква е ситуацията в Хюндай Моторспорт в момента?

„Най-важното е, че всички са добре или поне дотолкова добре, колкото е възможно в настоящите обстоятелства. Базата на компанията ни е в Бавария, където има наложена изолация от миналата седмица. Разпореждането на властите бе да ограничим дейностите си, но всъщност ние вече бяхме предприели стъпки в тази посока. Здравето и доброто състояние на хората ни е топ приоритет.”

Какви мерки предприехте?

„Служителите ни са над 250 и са от 27 различни националности. Първо искахме да дадем шанс на желаещите да се приберат у дома преди ситуацията да се влоши. Създадохме условия за работа от вкъщи, които да ни позволят да поддържаме колкото се може труда на инженерите. Опитваме се да извлечем максимума, но в момента светът има да се справя с по-големи проблеми.”

Как се получава дистанционната работа?

„За щастие живеем в ера, когато средствата за комуникация са много напреднали и ефективни. От време на време свикваме срещи. Имаме достъп до сървърите и се опитваме да се държим един друг в течение. Нещата не са оптимални, но точно сега това не е толкова важно. Трябва да сме спокойни и готови за момента, когато всичко ще тръгне отново, а това ще се случи.”

Колко трудно бе справянето с всичко в рали Мексико, докато пандемията се развиваше в Европа?

„Изобщо не сме герои заради това, че се справихме в Мексико. Това е част от работата ни, а сега работещите в болници хора са лице в лице с далеч по-трудни предизвикателства. Събрахме се и решихме ралито да свърши по-рано, за да се върнат хората в Европа, където са базите на отборите ни. Някои екипи са малки, не разполагат с големи средства и имахме отговорност към тях да им помогнем. Понякога е важно да не си егоист и да погледнеш голямата картина.”

Какви са изводите от трите WRC надпревари, които се проведоха през сезона досега?

„Основният е, че световният рали шампионат през 2020 г. е едно странно първенство. Единственото събитие, което се случи… да кажем нормално, бе Монте Карло. Пътищата в Швеция бяха неописуеми, а Мексико го съкратихме. Не мога да кажа, че съм доволен. Да, спечелихме Монте, така че имаше удовлетворение от чисто емоционална гледна точка. По отношение на темпото обаче имахме някои ограничения.”

„Не съм доволен от Швеция. В Мексико пък имахме проблеми с издръжливостта, които ме ядосаха. Всичко това ни дава мотивация да се стегнем. Трябва да уважаваме компанията, дала ни възможност да се състезаваме и да сме професионалисти. Необходими е да се съсредоточим и да видим какво бихме могли да свършим по-добре.”

Поддържа ли се връзка с екипажите в момента?

„Аз съм в постоянен контакт с всички, разменяме си съобщения, просто проверяваме дали нещата са наред. Ако не друго, то в момента общувам с хората ни повече от всякога. Всички сме част от Хюндай Моторспорт и се старая да са информирани.”

Почиваш ли поне малко по време на изолацията?

„Ще излъжа, ако кажа, че работя непрекъснато. Имам късмета да живея в малко селце над Ашафенбург в Германия. Гората е на прага ми, така че мога да се разходя или да карам тренажора в хола си. Опитвам се да поддържам форма. Важно е човек да се грижи и за себе си.”

Имаш ли специално послание за хората у дома?

„Всички се стараем да дадем малката си лепта в това трудно време. Споделяме различни неща с феновете, които са си вкъщи в опит да предложим миг откъсване от ежедневните трагедии и тревоги. Наясно сме, че автомобилният спорт в момента не е приоритет, но искаме хората да знаят, че сме заедно с тях. Не знаем кога нещата ще се върнат към нормалния си ход. Но трябва да сме фокусирани, да запазим положителна настройка и да се справяме с това, което можем да контролираме.”