Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Ако се доближим на 0,2-0,3 сек до челото, може би ще...

Льоклер: Ако се доближим на 0,2-0,3 сек до челото, може би ще можем да се борим за добри позиции на грида

2420
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Пирели

Ферари определи началото на уикенда си в Нидерландия като трудно. Скудерията събра по-малко данни от очакваното, тъй като в първата сесия времето попречи да се кара повече, а Карлос Сайнц загуби втората тренировка заради проблем със скоростната си кутия след едва 7 обиколки.

„Бих казал, че беше трудно, както и очаквахме“, коментира Шарл Льоклер, който бе девети във втората тренировка

„Темпото ни не е като на съперниците ни в челото, но мисля, че всъщност е по-добро, отколкото изглежда от днешното класиране. Трябва да работим, за да излезем в позиция да се борим за победата. Ще сторим всичко по силите си, за да извлечем максимума в квалификацията, но разликите в момента изглеждат такива, че едва ли ще съумеем да постигнем нещо специално. Ако се доближим на 0,2-0,3 сек до челото, тогава може би ще сме в състояние да се борим за добри позиции на грида. В противен случай предвиждам труден уикенд за нас“, допълни Льоклер.

Сайнц не бе многословен след трудностите си през деня

„Сутринта заради лошото време не можахме да изпълним нормално програмата си. Следобед за съжаление проблемът със скоростната кутия се появи още при първото ми излизане. Така че като цяло изобщо не можах да направя много обиколки. Утре ще се опитаме да наваксаме изгубеното време и да постигне увереност в колата на тази писта. Имаме доста работа, за да намалим разликата спрямо челото“, обясни Сайнц.

Испанският пилот на Ферари добави, че проблемът с трансмисията не би трябвало да влияе на останалата част от състезателния уикенд.