Начало Избрани Льоклер: Автомобилът на Ред Бул ще бъде много силен в Сузука

Льоклер: Автомобилът на Ред Бул ще бъде много силен в Сузука

1352
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Шарл Льоклер очаква екипът на Ред Бул да бъде много силен в Сузука. Пилотът на Ферари каза, че ще се съсредоточи върху собственото си представяне и се надява да направи добро представяне в неделната надпревара.

Макс Верстапен може да защити световната си титла още в Гран при на Япония. Пилотът на Ред Бул заяви, че ще се нуждае от наистина перфектен уикенд, за да стане двукратен световен шампион още в неделя. Верстапен трябва да спечели състезанието на Сузука и да запише най-бързата обиколка, за да подпечата успеха си в домашната Гран при за Хонда.

Льоклер очаква, че японското трасе ще отговаря на характеристиките на болида RB18. Това трябва да направи Ред Бул и Верстапен изключително трудни за побеждаване.

„Автомобилът Ред Бул ще бъде много силен в Сузука“, сподели Льоклер.

„Това е писта, на която болидът се движи в подобна позиция като на Спа. Очаквам те да бъдат много, много силни. От своя страна се надявам да сме си научили урока от Спа и да сме по-конкурентни, отколкото бяхме там.“

В същото време Верстапен отвърна на коментарите на своя колега и съперник.

„Има някои прилики между двете писти. Основната разлика е, че тук се кара с малко повече притискаща сила, отколкото на Спа“, заяви пилотът на Ред Бул.

„Справихме се добре в Спа, докато другите отбори просто не успяха да го сторят. Затова смятам, че няма да е същото като на Спа. В Монца видяхте, че колата на отново беше много бърза в рамките на една обиколка.“

„Ето защо мисля, че все още не е лесно да ги победиш в квалификацията. Надявам се да сме по-добри на състезателна дистанция. Очаквам в Япония отново Ферари да са близо до нас.“

От началото на сезона Ферари показва отлична скорост в квалификациите, но в голяма част от случаите има изоставане в състезанията и по-голяма деградация на гумите. От своя страна, болидът на Ред Бул RB18 има невероятна скорост на правите и отлично темпо в дълги серии с обиколки.

Льоклер вярва, че разликата не е в чистата скорост между автомобилите на Ферари и Ред Бул, а по-скоро в по-доброто пазене на гумите, постоянството в състезанията и по-добрите стратегии.

„Реално погледнато, мисля, че Макс ще стане шампион. Ако не този уикенд, то ще е в някое от следващите състезания“, каза Льоклер.

„Сега трябва да се съсредоточим върху себе си и да се опитаме да се справим добре тази неделя. Представянето не е това, което очаквахме в началото на тази година.“

„Ако погледнем от първото състезание до сега, винаги сме били силни и представянето ни винаги е било достатъчно добро, за да се борим за победи. Изключение правят някои отпадания, но те не бяха много.“

„В неделя ще се опитаме да съберем всичко заедно, най-вече стратегията и управлението на гумите. Това е стъпката, която ще трябва да направим догодина, ако искаме да се борим за шампионата.“

Льоклер коментира и последното състезание в Сингапур. Пилотът на Ферари е уверен, че лошият старт на пистата Марина Бей няма да се повтори на Сузука.

„Смятам, че през цялата година бяхме доста силни в стартовете. Ако погледнем назад към Сингапур, не вярвам, че сме направили нещо лошо. Аз, Люис и Фернандо потеглихме по-лошо заради повечето мокри петна под автомобилите ни. Това беше малко неудачно. Убеден съм, че този уикенд стартът ще бъде наред“, завърши Шарл Льоклер.