Начало Избрани Верстапен: Нуждая се от перфектен уикенд, за да спечеля титлата в Япония

Верстапен: Нуждая се от перфектен уикенд, за да спечеля титлата в Япония

1032
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен вярва, че се нуждае от перфектен уикенд, за да спечели втора световна титла в Япония. Пилотът на Ред Бул има комфортен аванс пред преките си съперници Шарл Льоклер и Серхио Перес и е въпрос на време, преди той да защити короната си от 2021 г.

Верстапен се отправя към Гран при на Япония. Това ще бъде домашната надпревара за основния партньор на екипа от Милтън Кийнс Хонда. Логото на японския производител отново ще бъде на автомобилите на Ред Бул и Алфа Таури до края на тази година. Също така, Хонда притежава пистата Сузука и е основен спонсор на предстоящото състезание.

Най-сигурният начин Верстапен да спечели титлата още в неделя, е да спечели състезанието и да запише най-бързата обиколка. Така той ще спечели необходимия брой точки и няма да се притеснява къде ще финишира Льоклер или Перес. Ако нидерландецът спечели състезанието и не направи най-бърза обиколка, а Льоклер финишира втори, тогава борбата за шампионата ще продължи и в САЩ.

Верстапен е наясно, че Япония би била най-доброто място за спечелване на титлата заради близките отношения на отбора му с Хонда. Той вярва, че се нуждае от един перфектен уикенд, за да грабне титлата в Сузука.

„Ще бъде много хубаво, ако се случи тук, в Сузука. Ако не стана шампион в неделя, нещата ще бъдат още по-благоприятни за мен в следващото състезание“, сподели Верстапен.

„Това не променя нищо. Просто се опитвам да извлека максимума от автомобила и от всичко друго. Нуждая се от перфектен уикенд, за да спечеля титлата в Япония. Честно казано, в момента не мисля много за това.“

Макар да напусна спорта в края на миналата година, Хонда все още произвежда двигатели на екипа на Ред Бул и Алфа Таури. На практика японският производител продължава участието си в F1. Доказателство за това е завръщането на неговото лого в предстоящия уикенд в Япония.

„Всъщност Хонда никога не си е тръгвала и е изключително специално, че нейното лого се връща върху автомобила за домашната Гран при“, добави Верстапен.