Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Беше много сложно, Сайнц: Дори не натисках кой знае колко здраво...

Льоклер: Беше много сложно, Сайнц: Дори не натисках кой знае колко здраво (обновена)

5954
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Виктор Алекян

Шарл Льоклер остана втори в квалификацията през уикенда за Гран при на Емилия Романя. Сесията определя стартовата решетка за спринта в събота. Пилотът на Ферари не бе доволен от представянето си.

„Беше много сложно, особено със сликовете. Имаше много мокри места. Въпросът бе да се направят необходимите обиколки и да се изчака Q3, за да се подредят нещата. Затова и е толкова разочароващо за мен“, коментира Льоклер.

„Все пак стартът от втора позиция не е толкова лош. Направих един силен тур в последната сесия. След това решех да не правя втори, за да пазя гуми за последните си две серии в края на Q3. За съжаление плановете ми не се получиха заради червените флагове. Жалко, но все още всичко е възможно. Бяхме конкурентоспособни във всички сесии досега и имаме потенциал да се борим за победа утре“, допълни Льоклер.

Карлос Сайнц катастрофира в Q2 и след това заяви, че дори не е натискал кой знае колко, когато излетя от трасето.

„Тази грешка ще ми коства много през уикенда. Разочароващо е. Целта бе направя добър тур, знаейки, че дъждът идва. Наистина не натисках кой знае колко здраво. Колата ме изненада в завоя. Ясно е, че условията бяха много трудни. Но изобщо не бях на лимита. За съжаление изпуснах колата. Много съжалявам и се извинявам на отбора. Боли, защото лесно щяхме да се класираме за Q3“, обясни Сайнц.

Състезателният директор на Ферари Лоран Мекис отбеляза, че F1-75 върви чудесно и на мокра писта

„Разликата днес дойде от моментите, в които бяха показвани червените флагове. Ако четвъртото спиране се бе случило няколко секунди по-рано, то полпозишънът щеше да е за Шарл, но не стана така. Все пак второ място е добър резултат, а Карлос има възможност да се бори.“

„Положителното е, че колата беше конкурентоспособна и с мокрите гуми. Не бяхме имали възможност да я изпитаме в такива условия, но резултатите потвърждават, че вървим в правилната посока“, коментира Мекис.