Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер е прекарал много повече време в Маранело след разочароващия сезон 2020...

Льоклер е прекарал много повече време в Маранело след разочароващия сезон 2020 за Ферари

1627
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка Ферари
Шарл Льоклер сподели, че е прекарал много повече време във фабриката на Ферари по време на подготовката си за сезон 2021 във F1. През изминалата кампания Льоклер спечели 98 точки, записа два подиума и завърши на осмо място в крайното класиране.

Пилотът от Монако изкара част от подготовката си в Дубай, където прекара и COVID-19. След това в края на месец януари младият състезател се завърна в Европа и направи еднодневен тест с болида на Ферари от 2018. Освен това той прекара доста време в базата на екипа, защото е смятал, че има още какво да се подобри от негова страна и тази на отбора.

„Mисля, че никога не съм бил толкова време в Маранело по време на зимната си подготовка. Направих тест със стара кола и се чувствам готов за старта на новия сезон. Работих по програма, която е подобна на тази, която използвах през предишни години. Целта ми е да разбера какви са моите слабости и да направя всичко възможно, за да ги изчистя“, сподели Льоклер.

„Все още смятам, че управлението на гумите е нещо, върху което трябва да поработя. През миналия сезон се справях много добре с това и се надявам тази тенденция да продължи и сега. През паузата гледах стари състезания и опитвах да разбера какво сме могли да направим по-добре като отбор“, завърши Шарл Льоклер.

Освен тест с SF71H, Льоклер и новият му съотборник Карлос Сайнц взеха участие в тест на Пирели на испанската писата Херес. На него те караха модифициран болид от 2019, с който  компанията изпробва 18-инчовите гуми, които ще се използват във F1 през 2022.