Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Ферари все още не могат да разберат проблема с гумите в...

Льоклер: Ферари все още не могат да разберат проблема с гумите в Португалия

1932
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Ферари все още не могат да разберат причината за проблемите с гуми медиум по време на надпреварата в Португалия. Тогава Льоклер завърши на шеста позиция, а Сайнц остана извън зоната на точките след като загуби скорост във финалния етап от състезанието.  Тимът от Маранело се надява да намери причините за твърде голямото износване на средния по твърдост тим гуми.

Шарл Льоклер определено не бе доволен от представянето си в Гран при на Португалия. Пилотът от Монако се класира осми в квалификацията и завърши състезанието на шеста позиция. В същото време неговият съотборник Карлос Сайнц стартира пети, но имаше проблеми с гуми медиум и финишира на единадесети.

„За съжаление има неща, които все още не можем да разберем. Едно от тях е загубата на скорост с гуми медиум. Карлос и аз бяхме много бързи със софт, но след спиранията в бокса нямахме достатъчно скорост.  Опитваме се да разберем какво точно е довело до този проблем и ще се опитаме да го отстраним възможно най-бързо.“, сподели Льоклер.

„Не мисля, че трябва много да се притесняваме. Със сигурност имах трудности в края на надпреварата. Може би бихме променили нещо в подхода си. Анализирането на такъв проблем отнема време и се надявам представянето ни в Испания да е по-добро“ , добави Шарл Льоклер.

Според него причината за този резултат не е само в колата. Пилотът на Ферари мисли да направи промени в подхода си към състезателния уикенд.

„Нямах достатъчно увереност в болида. Целта ми е да съм постоянен във всяка една сесия“, завърши състезателят на Ферари.