Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер и Албон потвърдиха участие във втория виртуален F1 старт

Льоклер и Албон потвърдиха участие във втория виртуален F1 старт

1878
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер, Алекс Албон, Джордж Ръсел, Ландо Норис и Николас Латифи ще участват във втория кръг от организираните от Формула 1 е-серии. В отсъствието на състезания заради пандемията от COVID-19 се появиха редица виртуални надпревари. Тези на F1 се провеждат на датите, за които имаше насрочени в календара стартове. Досега имаше еГран при на Бахрейн, спечелена от развойния пилот на Рено Гуан Жоу.

Льоклер, Албон и Ръсел са нови попълнения в сериите, в които най-ярко блести Ландо Норис. Пилотът на Макларън забавлява феновете не само с представянето, но и с поведението си.

В предстоящата виртуална надпревара ще участват и бившите F1 пилоти Антъни Дейвидсън и Джони Хърбърт. Ще се състезават още резервните пилоти на Хаас Пиетро Фитипалди и Луис Делетрас, пилотът от академията за млади таланти на Рено Кристиан Лундгаард и др. Очаква се към Льоклер да се присъедини и по-малкият му брат Артур, който пък е част от академията на Ферари.

В календара на Формула 1 за 5 април – преди коронавирусът да спре спортните събития в цял свят – бе предвидена Гран при на Виетнам

Това щеше да е първо състезание в Ханой. Предстоящата виртуална надпревара обаче ще се състои на пистата Албърт парк, където се провежда стартът в Австралия. Виетнамското трасе не е налично в официалната F1 видеоигра за 2019 г., така че пилотите ще демонстрират способностите си на значително по-познатата конфигурация.

Състезанието ще се предава в неделя вечер от 22 часа (българско време) по официалните канали на Формула 1 в YouTube, Twitch и Facebook. Отново ще се проведе квалификация, която да определи разположението на състезателите на стартовата решетка. Самата надпревара ще е 28 обиколки. В играта пак ще има предварително постановени настройки заради различното ниво на умения на участниците.