Начало Формула 1 Норис възнамерява да има различна каска за всеки старт

Норис възнамерява да има различна каска за всеки старт

772
0

Ландо Норис възнамерява да се възползва сериозно от падналата забрана за промяна дизайна на каските във Формула 1. Мярката бе въведена през 2015 г. и правилата постановяваха, че оцветяването на шлемовете трябва да е еднакво практически през целия сезон. Изключения се допускаха веднъж или максимум два пъти през състезателна година. Идеята бе феновете да различават по-лесно отделните пилоти.

„Планирал съм страшно много неща. Надявам се да имам специален дизайн на всяко състезание. Всичките са ми на стената у дома. Скоро няма да има място за нови! Но с това помня всеки отделен старт. Сега ще имам възможност и ще използвам някои екстремни дизайни – с повече цвят и характер”, обясни пилотът на Макларън, цитиран от racefans.net.

Норис допълни, че ще запази някои основни характеристики на каската си

Желанието му обаче е да прави нещо специално в зависимост от това къде се състезава. Той работи с MDM Designs още от дните си в картинга и се разбира чудесно с човека, който прави оцветяването на шлемовете му. Понякога обаче използва и други разработки.

„Шлемът за Япония през миналата година например бе дело на една дама, която го боядиса изцяло на ръка. Всичко бе изпълнено в нейния стил. Харесва ми така да разчупвам нещата”, допълни Норис.

20-годишният състезател в момента поддържа форма вкъщи заради пандемията от COVID-19. Едно от основните му развлечения са видео игрите и Ландо участва редом с други пилоти с огромен ентусиазъм в организирани състезания.

Той бе част от снощната виртуална Гран при на Бахрейн по своя неподражаем начин

След като се оказа, че ще стартира последен, пилотът се обади последователно на Макс Верстапен, съотборника си Карлос Сайнц, стратега на Макларън Рандийп Сингх, пърформанс инженера си Андрю Джарвис, състезателя от Уилямс Джордж Ръсел, пилота от Формула Е Антонио Феликс да Коща и шефа на Макларън Рейсинг Зак Браун за съвети за състезанието! След това стриймът му прекъсна по време на загряващата обиколка и в надпреварата реално участва LandoBot преди пилотът да изкара последните пет обиколки.