Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер и Сайнц много щастливи след днешните тренировки

Льоклер и Сайнц много щастливи след днешните тренировки

2526
0
Шарл Льоклер и Карлос Сайнц
Шарл Льоклер и Карлос Сайнц, снимка Ферари

Тимът на Ферари записа най-добрият резултат в тренировки от началото на сезона. Шарл Льоклер имаше проблеми със скоростната кутия и пропусна голяма част от първата сесия. Въпреки това той се представи отлично в тренировка номер две, като даде най-добро време и бе изключително постоянен. Шарл се надява добрата форма на отбора да продължи и в следващите дни и да успее да запише добър резулат в своята домашна Гран при.

„Бях доста изненадан да завърша деня толкова добре. Сутрина имах доста трудности заради проблем със скоростната кутия. В Монако е от изключително значение да направим възможно най-много обиколки. За съжаление в първата тренировка не успях да постигна това. След това се чувствах страхотно в колата. Вярвам, че можем да сме още по-бързи. Но не бива да имаме твърде големи очаквания, защото Мерцедес и Ред Бул остават фаворити. Утре ни предстои почивен ден и в събота ще разберем какво е реалното ни темпо“, сподели Льоклер.

Другият пилот на Ферари Карлос Сайнц също бе много доволен след днешния ден. Испанецът завърши и двете сесии на втора позиция и бе много близо до лидерите.

„Първият ден бе много положителен за мен и отбора. Знам, че това са само тренировки. Нещата на тази писта могат много да се променят от четвъртък до неделя, така че ще остана максимално съсредоточен. Въпреки че сме доволни от болида, ще продължим да работим усилено през следващите два дни, за да раберем къде може още да се подобрим. Много ми липсваше да се състезавам по тези улици. И в двете сесии се наслаждавах на карането си. Надявам се да запиша възможно най-добър резултат в квалификацията“, обясни Сайнц.